VIDEO Predica episcopului american de la nunta regala, prilej de glume pentru britanici: "Printul Philip parea ca urmeaza sa aiba un atac de cord"

VIDEO Predica episcopului american de la nunta regala, prilej de glume pentru britanici:

Episcopul Michael Curry, primul conducator afro-american al Bisericii Episcopale Americane, din 2015, a tinut un discurs in care a inserat citate apartinand lui Martin Luther King, cunoscut pentru lupta sa pentru drepturile civile ale oamenilor de culoare din SUA, fragmente din biblie in care a vorbit despre iubire si Dumnezeu, dar si despre social media si epoca moderna, scrie metro.co.uk. Nu numai in formele romantice, ci in orice forma de iubire, exista atunci cand esti iubit si stii asta, atunci cand cineva se ingrijeste de tine si o stii, cand iubesti pe cineva si ii arati...Si pare ca e ceea ce trebuie. Si exista un motiv pentru asta: motivul are legatura cu sursa: am fost facuti de o Putere, din iubire, si vietile noastre trebuie mentinute in acea iubire, de aceea suntem aici, sursa iubirii este Dumnezeu insusi (...).

acum 73 luni (20 May 2018)

Episcopul Michael Curry, primul conducator afro-american al Bisericii Episcopale Americane, din 2015, a tinut un discurs in care a inserat citate apartinand lui Martin Luther King, cunoscut pentru lupta sa pentru drepturile civile ale oamenilor de culoare din SUA, fragmente din biblie in care a vorbit despre iubire si Dumnezeu, dar si despre social media si epoca moderna, scrie metro.co.uk. Reverendul de origine americana a fost invitat de catre printul Harry si Meghan Markle la Windsor pentru a oficia ceremonia regala. In mod traditional, in timpul casatoriilor din familia regala britanica, slujbele sunt oficiate de preoti ai Bisericii Anglicane, iar reprezentantii celorlalte biserici crestine, care asista la ceremonie, se alatura in momentul rostirii rugaciunilor pentru cuplu. David Conner, decanul Windsor, si de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Si cand vom reusi acest lucru, vom putea sa facem din aceasta lume veche - o lume noua. Acolo este puterea, in dragoste", a spus episcopul in fata celor doi miri, in Capela St. George de pe domeniul Castellui Windsor. Lumea intreaga parea sa se concentreze in jurul vostru si al celui iubit. Nu numai in formele romantice, ci in orice forma de iubire, exista atunci cand esti iubit si stii asta, atunci cand cineva se ingrijeste de tine si o stii, cand iubesti pe cineva si ii arati...Si pare ca e ceea ce trebuie. Si exista un motiv pentru asta: motivul are legatura cu sursa: am fost facuti de o Putere, din iubire, si vietile noastre trebuie mentinute in acea iubire, de aceea suntem aici, sursa iubirii este Dumnezeu insusi (...). Asta e si cea mai mare porunca din Biblie: Sa iubim. Pe dumnezeu si pe aproapele nostru (...). Pentru a ajuta si a vindeca cand nimic nu o mai poate face. Exista putere in dragoste pentru a ridica si a elibera, atunci cand nimic altceva nu o va face. Exista putere in dragoste pentru a ne arata calea de a trai (...) Pentru ca dragostea este la fel de puternica ca si moartea. Puterea iubirii es... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro