VIDEO Povestea Juliei Samoilova, tanara in scaun cu rotile care va reprezenta Rusia la Eurovision 2017

VIDEO Povestea Juliei Samoilova, tanara in scaun cu rotile care va reprezenta Rusia la Eurovision 2017

Totusi, Dmitri Peskov, un purtator de cuvant de la Kremlin, a negat intr-un interviu acordat agentiei de presa TASS ca desemnarea cantaretei Julia Samoilova ar reprezenta o provocare din partea Rusiei. De asemenea, in 2014 a cantat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarna de la Soci, interpretand piesa "Together". Cat despre controversele geopolitice, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 a declarat: "Nici macar nu ma gandesc la acest aspecte, nu conteaza pentru mine, nu ma intereseaza politica, sunt doar extrem de fericita ca visul meu a devenit realitate."

acum 83 luni (14 Mar 2017)

Avand in vedere ca a 62-a editie Eurovision se va desfasura in Ucraina, rivalul geopolitic al Rusiei, existau temeri ca Rusia nu se va inscrie in concurs. Postul public rusesc a spulberat aceste speculatii duminica si a confirmat in mod oficial ca Julia Samoilova va evolua pe scena din Kiev, insa a pastrat suspansul facand anuntul cu doar o zi inainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurentilor. Reprezentantii Serviciului Ucrainean pentru Securitate (SBU) au anuntat ca reprezentanta Rusiei este investigata, intrucat nu sunt clare conditiile in care a sustinut un concert in orasul Kerch la un an dupa ce peninsula Crimeea a fost anexata de Rusia. Daca se dovedeste ca artista a intrat ilegal in Ucraina, poate fi descalificata din concurs, iar organizatorii ucraineni au facut foarte clar faptul ca nu sunt dispusi sa faca niciun fel de exceptie. Totusi, Dmitri Peskov, un purtator de cuvant de la Kremlin, a negat intr-un interviu acordat agentiei de presa TASS ca desemnarea cantaretei Julia Samoilova ar reprezenta o provocare din partea Rusiei.

Julia Samoilova, care s-a nascut pe 7 aprilie 1989 in localitatea rusa Ukhta, se deplaseaza intr-un scaun cu rotile inca din copilarie, dupa ce la varsta de 13 ani a fost diagonisticata cu amiotrofie spinala, o maladie neuromusculara progresiva care determina slabirea muschilor. Tanara a mostenit pasiunea pentru muzica de la mama ei si a inceput sa cante din copilarie, iar mai apoi intr-un restaurant din orasul natal. De asemenea, in 2014 a cantat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarna de la Soci, interpretand piesa "Together". Am urmarit Eurovisionul alaturi de parintii mei si mi-am imaginat ca intr-o zi voi fi pe aceasta scena", a declarat Julia despre participarea la Eurovision 2017. In ceea ce priveste piesa "Flame is Burning", Julia a marturisit pentru frivolette.com: "Acest cantec este despre mine, despre ceea ce spun mereu: trebuie sa-ti urmezi visul,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro