VIDEO Povestea emotionanta a muncitorului care merge pe jos 34 de kilometri pana la serviciu

VIDEO Povestea emotionanta a muncitorului care merge pe jos 34 de kilometri pana la serviciu

De luni pana vineri, barbatul pleaca in fiecare dimineata de acasa la ora 8.00 si nu se intoarce mai devreme de a doua zi, la ora 4.00, desi programul sau de la munca se incheie la ora 22.00. Povestea "calatorului neobosit" a aparut in publicatia "Detroit Free Press", iar la scurta vreme, la redactie au fost primite zeci de apeluri telefonice si e-mailuri de la oameni din toate colturile lumii care doreau sa-i ofere barbatului masini, locuri de munca, transport gratis si bani.

acum 109 luni (5 Feb 2015)

Pentru James Robertson, drumul zilnic spre locul de munca este o calatorie asidua. El trebuie sa parcurga 21 de mile (aproape 34 de kilometri) pana la serviciu si isi incepe naveta calatorind cu autobuzul pana la marginea orasului Detroit.

Pentru ca transportul in comun nu acopera in intregime drumul pana la fabrica unde lucreaza, James parcurge restul traseului pe jos, indiferent de vreme, adesea printre case parasite si pe strazi intunecate.

De luni pana vineri, barbatul pleaca in fiecare dimineata de acasa la ora 8.00 si nu se intoarce mai devreme de a doua zi, la ora 4.00, desi programul sau de la munca se incheie la ora 22.00. El strabate acest traseu pe jos de un deceniu si este platit cu 10,55 dolari pe ora (echivalentul a 9,23 euro).

Povestea "calatorului neobosit" a aparut in publicatia "Detroit Free Press", iar la scurta vreme, la redactie au fost primite zeci de apeluri telefonice si e-mailuri de la oameni din toate colturile lumii care doreau sa-i ofere barbatului masini, locuri de munca, transport gratis si bani.

Un student de la Wayne State University, din Detroit, a creat pentru James Robertson o pagina pe GoFundMe, unde s-au inregistrat donatii din intreaga tara. In doar cateva zile, s-au strans 300.000 dolari (desi tinta initiala era de numai 5.000 de dolari), iar suma creste de la o zi la alta.

Desi naveta pe care o face pare un efort urias, James Robertson nu se plange si nu a lipsit niciodata in tot acest timp de la fabrica. Si sa dorm mai mult de doua ore pe noapte", a declarat el.

Desi acum are suficienti bani pentru a-si cumpara o masina de lux, barbatul prefera sa ramana modest, optand pentru un autoturism marca Ford. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro