VIDEO Povestea din spatele MagiCamp. Vlad Voiculescu: "Uneori tot ce trebuie sa facem e sa stam in picioare pentru noi, pentru altcineva sau pentru o idee"
Invitat ca speaker la evenimentul 11Even Experience Oradea, eveniment organizat de Fundatia Comunitara Oradea, Vlad Voiculescu a reusit sa ridice oamenii din sala in picioare si sa fie aplaudat indelung datorita muncii sale cu copiii bolnavi de cancer. In cadrul evenimentului de la Oradea, fostul ministru a povestit ca pana la varsta de 20 de ani a fost cel mai fricos si mai timid om din lume: "Am avut prima prietena in clasa a X-a, pentru ca nu am avut curaj sa vorbesc cu nicio fata pana in clasa a X-a. Si pentru ca in gand i-a ramas ideea ca trebuie sa actioneze cumva, nu a trecut mult pana cand a sunat o fosta colega de liceu sa o intrebe daca poate ajuta copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Bucuresti. Lectia dintre doua rasete de copil In cadrul evenimentului 11even Experience de la Oradea, Vlad Voiculescu a povestit si despre MagiCamp, locul unde vara sute de copii diagnosticati cu cancer uita de boala si lasa purtati de farmecul locului si al unor oameni cu suflet mare.
Invitat ca speaker la evenimentul 11Even Experience Oradea, eveniment organizat de Fundatia Comunitara Oradea, Vlad Voiculescu a reusit sa ridice oamenii din sala in picioare si sa fie aplaudat indelung datorita muncii sale cu copiii bolnavi de cancer.
Pana nu de mult, Vlad Voiculescu era cunoscut ca omul care a initiat Reteaua Citostaticelor, insa din primavara lui 2016 a intrat in atentia opiniei publice dupa ce a fost numit ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos. In cadrul evenimentului de la Oradea, fostul ministru a povestit ca pana la varsta de 20 de ani a fost cel mai fricos si mai timid om din lume:
"Am avut prima prietena in clasa a X-a, pentru ca nu am avut curaj sa vorbesc cu nicio fata pana in clasa a X-a. Imi vedeam de facultatea mea si abia asteptam sa mai ajung acasa".
Vlad Voiculescu a vorbit la 11Even Experience Oradea despre fricile lui, despre curaj si despre oamenii care-l inspira
Ajuns acasa, la parinti, intr-una din vacantele de vara, o colega de serviciu de-a tatalui sau i-a povestit despre copilui ei. Eu eram un student la Economie, care invata limba germana, care se descurca relativ bine la scoala pentru ca stiam engleza si cumva mergeau lucrurile, dar habar nu am avut incotro sa merg. Era un baiat aproape de varsta mea, suna totul ingrozitor si nu stiam de unde sa o apuc", si-a amintit Vlad Voiculecu.
In cele din urma a sunat la spitalul AKH din Viena si a intrebat daca poate sa discute cu cineva despre cancer.
"Am facut o programare la dansul, am fost acolo, i-am spus ca platesc programarea, ca nu sunt eu pacientul, dar am o bucatica de tesut. I-am spus ca este vorba despre un baiat de 17 ani si l-am intrebat daca ma poate ajuta. Mi-a spus ca vor duce biopsia la laborator, ma vor suna si imi vor spune cum sa procedez mai departe. Peste cateva saptamani, eram la mare, in Romania, m-a sunat asistenta profesor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro