VIDEO Povestea Cupei Davis: cu Maradona sef de galerie, Argentina a castigat o finala dramatica la Zagreb

VIDEO Povestea Cupei Davis: cu Maradona sef de galerie, Argentina a castigat o finala dramatica la Zagreb

In Zagreb Arena, chiar si fiorosii suporteri croati au fost pusi in umbra de "covorul" celest intins in tribuna de cei 1.500 de argentinieni care au trecut oceanul pentru a incuraja nationala de tenis. Insa meciul a iesit de pe cursul natural: uriasul DelPo a intors soarta partidei, revenind pentru prima data in cariera de la 0-2 la seturi, iar Delbonis, mai slab clasat decat oponentul sau, a trecut neasteptat de usor de Ivo Karlovici in partida decisiva, 3-0 la seturi!

acum 91 luni (28 Nov 2016)

Argentina a pus mana in premiera pe Salatiera de Argint dupa alte patru finale pierdute. Eroul sud-americanilor a fost Juan Martin Del Potro, jucatorul care a fost pe punctul de a abandona tenisul.

In Zagreb Arena, chiar si fiorosii suporteri croati au fost pusi in umbra de "covorul" celest intins in tribuna de cei 1.500 de argentinieni care au trecut oceanul pentru a incuraja nationala de tenis. Cu Maradona sef de galerie, sud-americanii au castigat cu inima o finala impotriva Croatiei care a fost pe punctul de a le aluneca printre degete.

Putini ar mai fi crezut in steaua Argentinei in momentul in care europenii aveau 2-1 la meciuri, iar Marin Cilici il conducea cu 2-0 la seturi pe Del Potro. Insa meciul a iesit de pe cursul natural: uriasul DelPo a intors soarta partidei, revenind pentru prima data in cariera de la 0-2 la seturi, iar Delbonis, mai slab clasat decat oponentul sau, a trecut neasteptat de usor de Ivo Karlovici in partida decisiva, 3-0 la seturi!

Fiesta argentiniana a eliberat frustrarile acumulate in trecut: sud-americanii mai jucasera de patru ori in ultimul act, insa pierdusera finalele din 1981, 2006, 2008 si 2011.

Del Potro a vrut sa se lase

Del Potro, care a incheiat si meciul cu Cilici cu un deget rupt, le-a multumit celor care l-au impiedicat sa abandoneze tenisul, o decizie ce parea iminenta in urma numeroaselor accidentari din carera sa. Intors in acest an pe terenul de tenis, jucatorul de 1,98 metri a castigat argintul olimpic la Rio si se poate lauda cu victorii la Djokovici, Wawrinka sau Murray, in semifinala Cupei Davis.

La final, DelPo i-a inmanat racheta sa lui Maradona, care a venit la fiecare meci alaturi de iubita sa.

Romania, de trei ori finalista

Daca Argentina avea patru finale pierdute, pana la izbanda din weekend contra Croatiei, nationala Romaniei are trei finale de Cupa Davis cedate. S-a intamplat in 196... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro