VIDEO Planul nebunesc al lui Tibi Useriu pentru a castiga cursa de la Cercul Polar: "Daca tat am ramas sangurul roman, macar sa tan io steagul"

VIDEO Planul nebunesc al lui Tibi Useriu pentru a castiga cursa de la Cercul Polar:

Potrivit actualizarilor de pe grupul de pe Facebook dedicat sportivilor romani care participa la aceasta competitie, Tibi Useriu a parcurs pana acum aproape 250 de kilometri in doua zile si jumatate. Atunci m-am pus jos pe sanie, mi-am facut o cafea si m-am uitat la ea pana am inghetat de frig" Tibi Useriu: "In spatele acestei povesti sunt mii de kilometri alergati si mii de litri de transpiratie.

acum 29 luni (11 Mar 2018)

Bistriteanul Tibi Useriu are sanse mari sa castige pentru al treilea an consecutiv ultramaratonul de la Cercul Polar 6633 Arctic Ultra. Pentru a-si duce la bun sfarsit planul, care include pauze scurte si somn de 10-20 de minute pe marginea drumului, acesta isi testeaza la maximum limitele fizice. Potrivit actualizarilor de pe grupul de pe Facebook dedicat sportivilor romani care participa la aceasta competitie, Tibi Useriu a parcurs pana acum aproape 250 de kilometri in doua zile si jumatate. In ultimele 50 de ore, acesta a reusit sa doarma, adunat, doar 11 ore. Distanta dintre el si numarul doi deja a ajuns la 15 kilometri, insa se va mari mai tare, intrucat irlandezul nu a apucat sa se odihneasca si cel mai probabil o va face la punctul de control 3. Sportivul roman, singurul din tara noastra care nu a abandonat inca, a inceput aventura pe "ice road", portiunea cea mai grea, dupa cum marturisea inainte de a porni spre Cercul Polar. Temperaturile au ajuns deja la -30 de grade pe timpul zilei, a precizat Tibi Useriu intr-o convorbire telefonica cu fratele sau Alin. Am avut prima zi, no cel putin primii 200 de kilometri aveam 5.000 si ceva diferenta de nivel si o fost doua zile foarte grele. Si am avut furtuna aia de nord pe care o prognozat-o Martin... Planul sau este sa parcurga cate 100 de kilometri pe zi. Intrebat de fratele sau daca este hotarat sa castige si anul acesta, Tibi a precizat: "Pai noi, de aia am venit. Ceilalti trei romani au abandonat cursa in prima zi Romania a fost a doua tara dupa numarul de concurenti. Urmatorii au fost Levente Polgar si Florentina Iofcea, care au fost nevoiti sa renunte din cauza vantului puternic, ce ii lua pur si simplu pe sus pe sportive cu tot cu sanii. Bistriteanul, care a inceput sa alerge in competitii nationale si internationale in urma cu doar cativa ani, este primul concurent din istoria acestei curse desfasurate la Cercul Polar, care a reusit sa o castige de doua ori consecutiv. Anul acesta 6633 Arctic Ultra a ajun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro