VIDEO Petre Daea a facut piata in Targoviste la ora 7 dimineata: "Merele romanesti au un defect"

VIDEO Petre Daea a facut piata in Targoviste la ora 7 dimineata:

A cumparat flori de galbenele de la o batranica (10 lei), cinci legaturi de ceapa (5 lei), doua legaturi de usturoi (4 lei), doua legaturi de ridichi (6 lei), doua legaturi de lodoba (2 lei), doua legaturi de ceapa rosie (8 lei), un kg de cartofi noi (10 lei), doua salate verzi (4 lei), un sefert de kilogram de miez de nuca (10 lei), branza (27 de le) si cascaval afumat.

acum 21 luni (10 May 2018)

Daea a stat de vorba cu producatorii locali care isi vand marfa in Piata 1 Mai din Targoviste si a cumparat cate putin din toate, intrebandu-i cum merge agricultura. A fost interesat de sectorul de fructe, acolo unde a aflat ca productia de anul acesta va fi una foarte buna pe Valea Dambovitei, acolo unde se produce celebrul "Frumosul de Voinesti".

"Mi-a spus un producator de aici ca toate speciile au legat anul acesta si e perspectiva buna pentru productia de fructe. E bine, pentru ca aceasta zona este o zona consacrata, oamenii traiesc dintr-o asemenea afacere si iata ca este un moment de bucurie pentru ei. Pentru construirea de depozite avem Planul National de Dezvoltare Rurala, iar in pomicultura avem o masura careia i-am acoradat o suma importanta in acest sens si sunt fermieri care au accesat si fonduri europene in acest sens", a spus Daea in Piata 1 Mai din Targoviste.

Ministrul este de parere ca, in ciuda tuturor problemelor pe care le are agricultura romaneasca, este bine ca taranii nu folosesc atat de multe substante pentru combaterea daunatorilor, ca in strainatate. "Si in Romania se folosesc substante pentru a face tratamentele cuvenite, pentru ca v-am spus de fiecare data: din agricultura mananca toti, furnica, boala si daunatorii. Romania este, din fericire, una dintre tarile care are una dintre cele mai curate culturi, pentru ca numarul de tratamente este redus, iar cantitatea de substante care se aplica se face intr-o doza moderata, pe baza avertizarilor si controlului pe care il fac specialistii in teren. A cumparat flori de galbenele de la o batranica (10 lei), cinci legaturi de ceapa (5 lei), doua legaturi de usturoi (4 lei), doua legaturi de ridichi (6 lei), doua legaturi de lodoba (2 lei), doua legaturi de ceapa rosie (8 lei), un kg de cartofi noi (10 lei), doua salate verzi (4 lei), un sefert de kilogram de miez de nuca (10 lei), branza (27 de le) si cascaval afumat. De asemenea, oficialul va avea o intalnire d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro