VIDEO Petitie pentru salvarea ciocarliei. Ornitologii avertizeaza ca parlamentarii au votat macelarirea pasarilor cantatoare

VIDEO Petitie pentru salvarea ciocarliei. Ornitologii avertizeaza ca parlamentarii au votat macelarirea pasarilor cantatoare

Asociatia Ornitologica Romana (SOR) a lansat o campanie de informare si o petitie online pentru salvarea ciocarliei si a celorlalte pasari cantatoare din Romania, periclitate de o lege votata de deputati. In plus, legea prelungeste cu pana la trei luni perioada de vanatoare pentru 18 specii de pasari, precum gasca de vara, graurul, lisita, sitarul de padure sau mai multe specii de rata salbatica.

acum 64 luni (22 Apr 2015)

Asociatia Ornitologica Romana (SOR) a lansat o campanie de informare si o petitie online pentru salvarea ciocarliei si a celorlalte pasari cantatoare din Romania, periclitate de o lege votata de deputati.

"La momentul la care sunt scrise aceste randuri, 1.643 de ciocarlii sunt doborate la pamant si oprite din cant de vanatorii straini, pentru a fi gatite sofisticat.

Clipul video al campaniei care o prezinta pe soprana Filarmonicii Banatului, Andreea Ilie, a fost realizat pro bono, in colaborare cu agentii de publicitate si artisti.

O lege care canta a paguba

Desi respins de Senat anul trecut, proiectul de lege pentru modificarea Legii vanatorii a fost adoptat de Camera Deputatilor la finalul lunii februarie, in ciuda avertisementelor specialistilor in domeniu.

Proiectul incalca dreptul constitutional la proprietate privata, deoarece permite vanatoarea pe terenurile aflate in proprietate privata fara acordul proprietarilor si acorda drept de servitute vanatorilor, sustine raportul Presedintiei.

In plus, legea prelungeste cu pana la trei luni perioada de vanatoare pentru 18 specii de pasari, precum gasca de vara, graurul, lisita, sitarul de padure sau mai multe specii de rata salbatica.

"Numarul de exemplare care pot fi vanate va fi stabilit prin Ordin de ministru fara consultarea custozilor ariilor protejate si a altor organizatii interesate de conservarea faunei. Klaus Iohannis retrimite, Senatul respinge

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge proiectul de lege, o parte din neregulile semnalate de specialistii in domeniu fiind subliniate si de cererea de reexaminare a Legii, trimisa la Parlament la sfarsitul lunii martie.

Totusi, Senatul a votat miercuri cu 58 de voturi pentru si 27 impotriva raportul Comisiei de agricultura, silvicultura si dezvol... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro