VIDEO Peste 8.000 de sindicalisti au protestat la Mioveni: "Acest miting este un ceas desteptator pentru un partid care se lasa condus de un puscariabil"

VIDEO Peste 8.000 de sindicalisti au protestat la Mioveni:

Miile de salariati de la mai multe firme din industria auto argeseana, majoritatea de la Dacia-Renault, au venit la miting pentru a-si striga nemultumirile fata de neincheierea contractelor colective de munca la nivel de ramura si fata de intarzierile la demararea lucrarilor la Autostrada Pitesti-Sibiu, dar mai ales pentru a condamna anuntata masura a trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat Constantin Patru este de 30 de ani angajat al Uzinei Dacia.

acum 79 luni (7 Nov 2017)

Imediat dupa ora 12.30, piata din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Dacia din Mioveni s-a umplut de protestatari. Miile de salariati de la mai multe firme din industria auto argeseana, majoritatea de la Dacia-Renault, au venit la miting pentru a-si striga nemultumirile fata de neincheierea contractelor colective de munca la nivel de ramura si fata de intarzierile la demararea lucrarilor la Autostrada Pitesti-Sibiu, dar mai ales pentru a condamna anuntata masura a trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat

Constantin Patru este de 30 de ani angajat al Uzinei Dacia. A mai iesit la proteste, dar spune ca niciodata nu s-a simtit mai revoltat: "Trecerea obligatiilor fiscale de la angajator la angajat ne afecteaza direct. Ca intotdeauna, salariatii de la Dacia sunt primii care isi manifesta nemultumirea fata de Guvernul care ne fura banii munciti cu atata sudoare. Trecerea contributiilor la angajat inseamna, pentru noi, salariatii, o pierdere de aproximativ 16% de la salariul castigat. Vrem sa aratram intregii tari, prin mitingul de astazi, de la Mioveni, ca acesta este inceputul normalizarii impotriva acestui Guvern tradator, care nu-si respecta promisiunile, si le cerem tuturor romanilor sa iasa in strada si sa alungam de la guvernaerre aceasta ciuma rosie", a declarat Martin Constantin, angajat Dacia - Caroserie.

"Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta"

La miting s-a scandat impotriva Guvernului, impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea si impotriva coalitiei de guvernare. Condamnam absenta contractului colectiv de munca la nivel de ramura, intarzierile la Autostrada Pitesti-Sibiu, asupra carora am tras semale de atatea ori, si, desigur, treceare contributiilor in carca angajatilor", a declarat, pentru Adevarul, Ion Iordache vicelider al Sindicatului Automobile Dacia Dacia Mioveni.

Mesajele venite de la balconul Casei de Cultura a Sindicatelor Dacia au ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro