VIDEO. Performanta romaneasca. Tibi Useriu este, pentru a doua oara consecutiv, campionul cursei Ultramaratonul Arctic

Bistriteanul de 41 de ani, care a castigat cea mai grea cursa de alergare din lume si a dus steagul Romaniei la Polul Nord, s-a antrenat intreaga iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger pentru a rezista la Polul Nord.

acum 41 luni (17 Mar 2017)

Tibi Useriu, castigatorul din 2016 al cursei de la Polul Nord, este campionul din acest an al competitiei Likeys 6633 Arctic Ultra, Ultramaratonul Arctic. Acesta a ajuns la linia de finish la ora locala 01.25.

Romanul a reusit sa ia avans in cursa, inca de la inceput, fata de canadianul Scott Donatelli de aproximativ 55 de kilometri (sau peste 12 ore).

Ranile i-au fost provocate de temperaturile extreme, sportivul prezentand degeraturi la picioare inca de la jumatatea traseului, insa nu a abandonat. Dupa 491 sw kilometri parcursi, medicii i-au interzis romanului sa continue competitia, avand in vedere ca ambele picioare, pline de degeraturi, s-au infectat. Cu topate acestea, Tibi Useriu nu a renuntat, iar organizatorii au stabilit ca acesta poate continua, mai avand doar 75 de kilometri pana la final. Doctorul a zis ca ma scoate afara din cursa si am stabilit sa vina Martin (organizatorul cursei -n.r.) sa vada ce face cu mine. Nu am febra, nu am nimic, dar mi s-au infectat picioarele de la degeraturi. Ieri am mers 80 de kilometri fara sa mananc si fara sa beau apa. Cand am plecat din ultimul punct de control erau - 39° C si bate vantul.. E ultima portiune si merg inainte", a fost ultimul mesaj transmis in tara de Tibi Useriu.

Competitia de anul acesta a fost cu mult mai grea decat cea de anul trecut, temperaturile fiind mult mai scazute. La startul din 10 martie s-au inscris 23 de maratonisti, din care 17 pentru cursa de 350 de mile (566 de kilometri), insa numai noua au ramas in cursa. Conditiile extreme au dus la mai multe abandonuri, astfel ca in concurs au mai ramas, la final, doar noua maratonisti.

Bistriteanul de 41 de ani, care a castigat cea mai grea cursa de alergare din lume si a dus steagul Romaniei la Polul Nord, s-a antrenat intreaga iarna in Pasul Tihuta din Muntii Calimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber in noptile geroase de iarna si a facut baie la copca pe ger pentru a rezista la Polul Nord. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro