VIDEO Pacala implineste azi 80 de ani

VIDEO Pacala implineste azi 80 de ani

Este vorba despre plutonierul Capsuna (foto dreapta), pe care l-a jucat in tripticul de filme "Brigada Diverse intra in actiune" (1970), "Brigada Diverse in alerta" (1971) si "Brigada Diverse la munte si la mare" (1971), toate in regia lui Mircea Dragan, celebrul Pacala in filmul cu acelasi nume din 1974 (regia Geo Saizescu), marinarul Ieremia din serialul TV "Toate panzele sus" (1977, regia Mircea Muresan), soldatul Penes Curcanul in alt serial TV de referinta, "Razboiul Independentei" (1977, regia Doru Nastase, Gheorghe Vitanidis, Sergiu Nicolaescu) si, in sfarsit, Suca (Gogu), nepotul lui "Nea Marin miliardar" (1979, regia Sergiu Nicolaescu), cea mai de succes comedie romaneasca din toate timpurile. Totodata, pitesteanul a avut flerul sa se ataseze si de alte productii cu potential iconic, in care-a interpretat personaje de referinta: filmele cu comisarul Miclovan ale lui Sergiu Nicolaescu, "Cu mainile curate" (1972)" si "Ultimul cartus" (1973), in care-l joaca pe informatorul Oarca, este tanarul comis Ionut Jder (personajul iconic sadovenian) in dipticul lui Mircea Dragan "Fratii Jderi" (1974) si "Stefan cel Mare - Vaslui 1475" (1975), precum si Pompei in dipticul "Toamna bobocilor" (1975) si "Iarna bobocilor" (1977), in regia lui Mircea Moldovan.

acum 90 luni (25 Aug 2016)

Sebastian Papaiani ar trebui sa joace la mijlocul lui septembrie cinci reprezentatii cu spectacolul "Amadeus" (regia Toma Enache), dar medicii spun ca acest lucru i-ar putea fi fatal si ii recomanda recuperarea la pat.

Sotia actorului, Marcela, l-a vegheat non-stop la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost internat din 23 mai, iar prietenii apropiati il viziteaza saptamanal.

Sebastian Papaiani, unul dintre ultimii "monstri sacri" ai filmului romanesc, a reusit, in lunga sa cariera, sa bifeze mai toate filmele sau seriile devenite iconice in constiinta publicului romanesc, pe care le cunoaste orice individ, de la tara sau de la oras, trecut de 40 de ani. Mai rar vreunul dintre "monstrii sacri" care sa fi incarnat atatea personaje iconice si sa-i fi reusit sa bifeze atatea filme si serii de referinta pentru publicul larg.

Capsuna, Pacala, Ieremia, Penes si Suca

In filmul "Pacala" (1974), adus de barza, Pacala vine pe pamant si se loveste de prostia si abuzurile bogatanilor si ale mai marilor satului: perceptorul, judecatorul, carciumarul, preotul, vanatorul.

Sebastian Papaiani in filmul "Pacala" (1974), in regia lui Geo Saizescu

Papaiani, care este un actor de etnie greceasca, are cinci personaje in primul rand, pe care le-a facut celebre pentru toti spectatorii de film romanesc. Este vorba despre plutonierul Capsuna (foto dreapta), pe care l-a jucat in tripticul de filme "Brigada Diverse intra in actiune" (1970), "Brigada Diverse in alerta" (1971) si "Brigada Diverse la munte si la mare" (1971), toate in regia lui Mircea Dragan, celebrul Pacala in filmul cu acelasi nume din 1974 (regia Geo Saizescu), marinarul Ieremia din serialul TV "Toate panzele sus" (1977, regia Mircea Muresan), soldatul Penes Curcanul in alt serial TV de referinta, "Razboiul Independentei" (1977, regia Doru Nastase, Gheorghe ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro