VIDEO Ostrov, paradisul ascuns din mijlocul Dunarii, cu cai salbatici si zeci de specii de plante si animale

VIDEO Ostrov, paradisul ascuns din mijlocul Dunarii, cu cai salbatici si zeci de specii de plante si animale

"Inconjurata de o zona umeda de peste 1.600 de hectare, intreaga arie este declarata rezervatie naturala, dispunand de o biodiversitate extraordinara, aici intalnind specii deosebite de plante si animale, inclusiv o colonie de circa 80 de cai salbatici care cutreiera in voie si reprezinta impreuna cu Cazanele Dunarii, una dintre cele mai atractive destinatii a Parcului National Portile de Fier si a Clisurii Dunarii", spune bloggerul banatean.

acum 70 luni (14 Jun 2018)

Este vorba despre Insula Ostrov, cu o suprafata de peste 300 de hectare, aflata in mijlocul Dunarii, intre Moldova Veche si Moldova Noua.

Frumusetea insulei este data de biodiversitatea intalnita aici, dar si de faptul ca este unul dintre putinele locuri din tara unde poti sa intalnesti cai salbatici.

"Inconjurata de o zona umeda de peste 1.600 de hectare, intreaga arie este declarata rezervatie naturala, dispunand de o biodiversitate extraordinara, aici intalnind specii deosebite de plante si animale, inclusiv o colonie de circa 80 de cai salbatici care cutreiera in voie si reprezinta impreuna cu Cazanele Dunarii, una dintre cele mai atractive destinatii a Parcului National Portile de Fier si a Clisurii Dunarii", spune bloggerul banatean. Tot pe acest traseu puteti sa vedeti Hunca Mare, un impozant tumul funerar despre care legendele locale spun ca ar fi mormantul marelui rege Attila, construit din punerea a cate un coif de pamant de fiecare dintre soldatii sai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro