VIDEO. Ordonanta 14, votata cu scandal de Comisia Juridica din Senat. PSD a lasat o portita pentru OUG 13. Senatorul Fenechiu a tras un semnal de alarma: Daca CCR decide ca OUG 14 este neconstitutionala, ramane in vigoare OUG 13

Citiți și: Reacția procurorului general, după ce senatorul Șerban Nicolae a dat-o afară pe reprezentanta Parchetului General din ședința in care se dezbătea OUG 14: Nu poate fi calificat acest gest in statul de drept! Șerban Nicolae a dat-o afară din ședință pe reprezentanta Ministerului Public Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, să nu "o ia in nume personal" dar a făcut o rerferire și la "salariul" procurorului general.

acum 44 luni (13 Feb 2017)

Comisia juridică a Senatului a aprobat Ordonanța 14, prin care se abrogă Ordonața 13 prin care au fost introduse mai multe modificări in Codul Penal. In schimb, majoritatea PSD a refuzat solicitarea PNL de a pune pe ordinea de zi și respingerea Ordonanței de Urgență 13, prin care au fost introduse mai multe prevederi controversate in Codul Penal.

"Primul risc este ca Ordonanța 14 să fie contestată la Curtea Constituțională. Al doilea risc este ca in cazul procesleor penale să fie ridicate o excepție de neconstituționalitate", a explicat Fenechiu.

"Ordonanța 13 urmează să facă obiectul unei dezbateri in cadrul comisiei, iar pe 21 februarie o dezbatere cu alte instituții", a susținut Șerban Nicolae (PSD), președintele Comisiei Juridice.

Citiți și: Reacția procurorului general, după ce senatorul Șerban Nicolae a dat-o afară pe reprezentanta Parchetului General din ședința in care se dezbătea OUG 14: Nu poate fi calificat acest gest in statul de drept!

Dezbaterile au devenit extrem de tensionate in momentul in care Alina Gorghiu (PNL) a propus ca senatorii să asculte și punctul de vedere al reprezentantei Parchetului General, procurorul Irina Kuglay. După ce aceasta a prezentat o serie de argumente juridice, a fost admonestată de președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae (PSD). Pe un ton nervos, acesta i-a reproșat că ar fi venit neinvitată la comisie, deși reprezentanta Parchetului a susținut că instituția sa a informat atat președinții celor două Camerei, cat și Comisia Juridică. Șerban Nicolae a dat-o afară din ședință pe reprezentanta Ministerului Public

Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, să nu "o ia in nume personal" dar a făcut o rerferire și la "salariul" procurorului general.

Ordonanta 14 va fi votată marți in plenul Senatului și apoi la Camera Deputaților. Deşi PSD promite că va ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro