VIDEO. Opt convoaie ale Fortei Intrunite cu Nivel de Reactie Foarte Ridicat au intrat in Romania. Traficul pe mai multe drumuri ar putea fi ingreunat. Seful Fortelor Terestre: Asistam la un moment istoric

Exercitiul Noble Jump este un exercitiu cu termen scurt de notificare, care a fost planificat de Comandamentul de la Napoli impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, este condus de Corpul aliat de reactie rapida din Marea Britanie si in el este implicata, inclusiv, Divizia Multinationala care a fost pusa de Romania la dispozitia NATO. Convoaiele sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de lupta si transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre "Getica" din Cincu, judetul Brasov.

acum 85 luni (1 Jun 2017)

Polonia participa cu un contingent format din 230 de militari si 47 de mijloace tehnice in compunerea Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigazii Multinationale SUD EST", a precizat MApN, intr-un mesaj postat pe Facebook. Exercitiul Noble Jump este un exercitiu cu termen scurt de notificare, care a fost planificat de Comandamentul de la Napoli impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, este condus de Corpul aliat de reactie rapida din Marea Britanie si in el este implicata, inclusiv, Divizia Multinationala care a fost pusa de Romania la dispozitia NATO. In acelasi timp, exercitiul este extrem de important, pentru ca demonstreaza capacitatea si viteza de reactie a Aliantei pentru a preveni amenintarile cu care ne confruntam in acest moment'', a declarat joi, in PTF Giurgiu, seful Fortelor Terestre, general maior Marius Harabagiu.

Si directorul operatiunii Noble Jump 2017, general maior Ian Cave, prezent la acest eveniment, a spus ca acest exercitiu "va testa capacitatile operationale ale elementelor Fortei Intrunite cu Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VJTF) si nivelul de implementare a Planului de Actiune pentru Cresterea Capacitatii de Reactie a Aliantei in Bulgaria si Romania''.

"Exercitiul de astazi este foarte important pentru ca demonstreaza forta de raspuns si capacitatea de reactie.

Opt convoaie ale Fortei Intrunite cu Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VJTF), care urmeaza sa participe la exercitiul Noble Jump 2017, au intrat pe teritoriul Romaniei, joi dimineata, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria, informeaza Ministerul Apararii, pe Facebook.

Convoaiele sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de lupta si transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre "Getica" din Cincu, judetul Brasov. La data de 1 iunie, in intervalul orar 09.00-20.00, coloanele militare se vor deplasa pe ruta Giurgiu-B... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro