VIDEO Opera "Carmen" in versiune rock, lansata cu Catalin Botezatu pe motor

VIDEO Opera

Antoniu Zamfir (regizorul artistic), Ljubica Vranez (mezzosoprana din rolul lui Carmen), Catalin Botezatu (designer costume), Stefan Ignat (interpretul toreadorului Escamillo) si Eugen Negruta (lider trupa Concertino) si-au facut aparitia in Centrul Capitalei "calare" pe multi cai putere, adusi in siguranta de motociclistii de la Free Riders. Catalin Botezatu "A fost o mare provocare sa creez costume rock pentru pentru ca nu e asa de simplu sa imbini un Carmen rock cu cel clasic, dar a fost usor deoarece cast-ul a fost ca de obicei unul pe masura, diva spectacolului m-a ajutat foarte mult pentru ca nu este mofturoasa, din contra, i-au placut foarte tare costumele si, asa cum stiti, o actrita, o cantareata, trebuie sa poarte intotdeauna un costum foarte comod pentru ca trebuie sa aiba libertate de miscare. In anumite situatii am creat rochii houte-couture, la care s-a lucrat groaznic de mult si cu foarte multa manualitate, la Carmen rock a fost altceva, dar la fel de greu pentru ca s-a lucrat in piele, trebuia sa te duca cu gandul la rock-ul autentic, dar si la toreadorul din celebra arena.

acum 90 luni (18 Oct 2016)

Antoniu Zamfir (regizorul artistic), Ljubica Vranez (mezzosoprana din rolul lui Carmen), Catalin Botezatu (designer costume), Stefan Ignat (interpretul toreadorului Escamillo) si Eugen Negruta (lider trupa Concertino) si-au facut aparitia in Centrul Capitalei "calare" pe multi cai putere, adusi in siguranta de motociclistii de la Free Riders.

Artistii au vorbit despre proiectul "Carmen - Rock Version", pus in scena de Opera Romana Craiova, in colaborare cu Concertino Accordion Band, la initiativa regizorului Antoniu Zamfir. Spectacolul a avut premiera in Craiova si se afla in plin turneu prin tara si prin Chisinau, iarna aceasta urmand sa ajunga si la Bucuresti.

Opera "Carmen" in varianta rock, lansata pe motoare Antoniu Zamfir - managerul Operei Romane Craiova si regizorul artistic al spectacolului "Noua ne-a venit ideea acum cateva luni sa montam acest spectacol la noi, in timpul zilelor Municipiului Craiova, unde a avut loc premiera. Multumim in primul rand agentiei Arta Scenei, care s-a ocupat de aducerea acestui minunat spectacol de la Craiova la Bucuresti. Sunt ferm convins ca nu puteam sa reusesc ce mi-am imaginat eu in urma cu un an fara ajutorul prietenilor de la Concertino, invitati la Craiova, unde ca le-am vazut potentialul artistic.

FOTO Florin Ghioca "Nu eu sunt pionul principal, ci actrita protagonista spectacolului, solista Ljubica Vranes, de la Belgrad, o colaboratoare a Operei Romane Craiova de cativa ani, si ii multumesc ca este alaturi de noi. Ii multumesc lui Catalin Botezatu, prieten al Operei Romane Craiova, aflat la cea de-a treia

de acest fel, pentru ca a montat

in 2014,

in 2015, iar in 2016 a montat , iar noi am beneficiat de minunatele sale creatii vestimentare", a declarat Zamfir. In conceptul acestui spectacol, pe Escamillo n-am putut sa-l transform in rocker decat pentru un singur act, actul III, in rest il veti vedea intr-un costum clasic, specific cor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro