VIDEO Omul care a profanat mormantul parintelui Arsenie Boca a fost lasat in libertate. Rudele il vor interna in spital

VIDEO Omul care a profanat mormantul parintelui Arsenie Boca a fost lasat in libertate. Rudele il vor interna in spital

Duminica dimineata, dupa 24 de ore petrecute in arestul Politiei judetului Hunedoara, Ioan Chitubaian, barbatul care a sapat o groapa de jumatate de metru in mormantul parintelui Arsenie Boca, in incercarea de a-l deshuma, a fost lasat sa plece acasa. In noaptea de vineri spre sambata, Ioan Chitubaian (45 de ani), un maramuresean cu probleme de comportament, a fost surprins de maciutele de la Manastirea Prislop, in timp ce sapa in mormantul parintelui. In urma activitatilor intreprinse, politistii au stabilit ca suspect de comiterea faptei este un barbat in varsta de 45 de ani, din judetul Maramures", a precizat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.

acum 102 luni (14 Jun 2015)

Duminica dimineata, dupa 24 de ore petrecute in arestul Politiei judetului Hunedoara, Ioan Chitubaian, barbatul care a sapat o groapa de jumatate de metru in mormantul parintelui Arsenie Boca, in incercarea de a-l deshuma, a fost lasat sa plece acasa. Rudele sale venite din Sighetul Marmatiei l-au luat cu masina din Deva si au declarat ca il vor interna intr-un sanatoriu din Sighetul Marmatiei, pentru ca sufera de afectiuni psihice.

In noaptea de vineri spre sambata, Ioan Chitubaian (45 de ani), un maramuresean cu probleme de comportament, a fost surprins de maciutele de la Manastirea Prislop, in timp ce sapa in mormantul parintelui. "Am urmat porunca sfantului, care mi-a poruncit sa-l dezgrop, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh", a strigat acesta la iesirea din sediul Politiei Hateg, unde a fost audiat in dosarul in care a fost acuzat de profanare.

In timpul audierilor, timp de o jumatate de ora, acesta le-a spus rugaciuni, insa nu a reusit sa ii induplece sa il lase in libertate. Incidentul de la Manastirea Prislop s-a petrecut in noaptea de vineri spre sambata. "Politia orasului Hateg a fost sesizata de personalul Manastirii Prislop cu privire la faptul ca un barbat a fost surprins in timp ce sapa la mormantul parintelui Arsenie Boca, din interiorul manastirii. Politistii care s-au deplasat la fata locului au constat ca cele sesizate se confirma, pe suprafata mormantului fiind sapata o groapa cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm, si o adancime de 50 de centimetri. In urma activitatilor intreprinse, politistii au stabilit ca suspect de comiterea faptei este un barbat in varsta de 45 de ani, din judetul Maramures", a precizat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.

Ioan, omul care a profanat mormantul parintelui Arsenie Boca

A pandit patru zile

Politistii sustin ca, la vederea maicutelor, Ioan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro