VIDEO O viata in exil si un sfarsit dramatic. Imaginile care surprind atacul asupra lui Kim Jong-nam

VIDEO O viata in exil si un sfarsit dramatic. Imaginile care surprind atacul asupra lui Kim Jong-nam

Lista lunga de crime comise de liderul nord-coreean - a ordonat executia a cateva sute de oficiali in cei cinci ani de cand se afla la carma statului - este completata acum de cea a fratelui sau vitreg. Otravit pe 90 de dolari Ideea asasinatului este sustinuta si de faptul ca au aparut informatii ca femeia de origine indoneziana care se numara printre suspecti in cazul mortii lui Kim Jong-nam a fost platita cu 90 de dolari pentru ceea ce ea a crezut ca este o gluma, au anuntat oficialii indonezieni. Video: Momentul atacului asupra lui Kim Jong-nam, surprins de camerele de supraveghere din aeroportul din Malaezia Atat de singur pe lume Kim Jong-nam a fost un copil rezultat in urma unei relatii secrete dintre Kim Jong-il, fost sef de stat nord-coreean, si actrita Sung Hye Rim.

acum 33 luni (25 Feb 2017)

Sfarsitul lui Kim Jong-nam a fost o scena dramatica: prabusit intr-un scaun de clinica dintr-un aeroport malaezian, a intrat in agonie si a murit in ambulanta care-l transporta catre un spital. A murit in urma atacului cu agentul neurotoxic VX, o arma chimica de distrugere in masa, interzisa prin Conventia cu privire la Armele Chimice, adoptata in 1993 (act pe care Coreea de Nord nu l-a semnat). Acum se simte suficient de increzator in puterile sale incat sa-si trimita gorilele in lume sa asasineze oamenii care nu-i sunt pe plac", a declarat pentru "Washington Post" Alexandre Mansourov, expert in politica nord-coreeana, care a studiat la Universitatea Kim Il-sung din Phenian. Kim Jong-un simte acest puseu de curaj pentru ca societatea internationala nu face nimic sa opreasca numeroasele si continuele sale iesiri din normele internationale, a continuat Mansourov explicatia.

Lista lunga de crime comise de liderul nord-coreean - a ordonat executia a cateva sute de oficiali in cei cinci ani de cand se afla la carma statului - este completata acum de cea a fratelui sau vitreg. Vina pentru atacul foarte bine planificat asupra lui Kim Jong-nam, in Kuala Lumpur, din 13 februarie, este legata in mod direct si fatis de Kim Jong-un.

Operatiunea a fost bine planificata

Autoritatile malaeziene sustin ca opt nord-coreeni au fost implicati in intoxicarea lui Kim Jong-nam cu agent VX, inclusiv un diplomat si un om de stiinta. Agentii de informatii sud-coreeni au declarat ca liderul nord-coreean a emis un "ordin permanent" pentru asasinarea fratelui sau mai mare cu multi ani in urma, dar chiar si asa, analistii spun ca tot el ar fi trebuit sa le dea unda verde pentru acest atac. "Faptul ca au fost implicati atat de multi agenti nord-coreeni arata ca operatiunea a fost planificata minutios in avans si a fost realizata cu binecuvantarea lui Kim Jong-un", a declarat Sue Mi Terry, un fost analist CIA pe Core... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro