VIDEO O tanara din Hateg vorbeste deschis despre trauma din copilarie, dupa ce a pozat nud la 13 ani

VIDEO O tanara din Hateg vorbeste deschis despre trauma din copilarie, dupa ce a pozat nud la 13 ani

"Ce ne-a surprins este numarul mare de elevi, aproximativ 70%, care au spus ca au fost macar o data martorii unei situatii de hartuire in clasa lor, dar si in grupul lor de prieteni, ceea ce ne arata ca bullyingul nu vizeaza doar grupuri largi sau necunoscute de copii, ci apar si in acele grupuri in care ne asteptam ca relatiile de prietenie si cooperare sa fie stranse", a declarat psihoterapeutul Diana Stanculean, potrivit csid.ro Magda este un caz fericit, familia nu a blamat-o si a ales sa ii fie alaturi.

acum 73 luni (5 May 2018)

Comunitatea YouTube vuieste in jurul unui nou subiect: Magda, fata care a ajuns la psiholog dupa ce colegii au postat pe Facebook poze cu ea in ipostaze intime. A ales sa fie curajoasa si sa vorbeasca despre tot ce i s-a intamplat. Bullying-ul exista si in Romania si afecteaza o generatie crescuta in plin avant tehnologic pe care prea putini o inteleg. Eu si o prietena ne-am facut poze de genul acesta pentru ca ni se parea cool, incepusem sa avem forme. Mi-au scazut media la purtare la 4, desi nu facusem pozele la scoala, nu eu le postasem.

In acel moment, eleva isi dorea sa participe la olimpiade, sa arate tuturor ca este de fapt o fata desteapta care are cu ce sa se mandreasca. Liceul la care invata i-a luat acest drept si a condamnat-o la depresie. Lungile vizite la psiholog si sustinerea familiei au ajutat-o sa treaca peste treauma, insa chiar si la cinci ani dupa eveniment oamenii o mai asociaza cu "pozele in chiloti si sutien".

UNICEF definette "bullyingul" ca fiind un comportament ostil/de excludere si de luare in deradere a ciuva, de umilire.

"Ce ne-a surprins este numarul mare de elevi, aproximativ 70%, care au spus ca au fost macar o data martorii unei situatii de hartuire in clasa lor, dar si in grupul lor de prieteni, ceea ce ne arata ca bullyingul nu vizeaza doar grupuri largi sau necunoscute de copii, ci apar si in acele grupuri in care ne asteptam ca relatiile de prietenie si cooperare sa fie stranse", a declarat psihoterapeutul Diana Stanculean, potrivit csid.ro

Magda este un caz fericit, familia nu a blamat-o si a ales sa ii fie alaturi. In fiecare dimineata, in Romania, exista elevi care se trezesc speriati la gandul ca urmeaza o alta zi in care trebuie sa indure jignirile colegilor. Mai tarziu ei se transfora in adulti greu de integrat in societate, cu traume si frustrari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro