VIDEO O romanca nevazatoare canta uluitor la chitara. Muzica sa a fost auzita in toata lumea, din Europa pana in Canada

VIDEO O romanca nevazatoare canta uluitor la chitara. Muzica sa a fost auzita in toata lumea, din Europa pana in Canada

A primit apoi o bursa completa de la Serviciul pentru Schimburi Academice din Germania, a calatorit in Germania pentru studii postuniversitare cu Hubert Kappel la Musikhochschule din Koln, cu Oscar Ghiglia la Musikakademie din Basel (Elvetia) si cu Joaquin Clerch la Musikhochschule din Dusseldorf, obtinand diplome de la fiecare dintre aceste scoli. Concertele de la festivalul de chitara se tin la Sala Capitol Festivalului International de Chitara de la Timisoara va continua in aceasta seara cu dublul recital cameral - Amadeus Guitar Dou/ Gruber&Maklar Duo.

acum 72 luni (13 Mar 2018)

Primavara a adus la Timisoara cea de a treia editie a Festivalului International de Chitara. In perioada 9-16 martie 2018 melomanii sunt asteptati la cursuri de maiestrie si conferinte, recitaluri si concerte. Printre invitatii speciali din aceast an se afla si Ioana Gandrabur din Canada, care luni seara a sutinut un concert la Sala Capitol. Ioana Gandrabur este o chitarista nevazatoare, nascuta la Bucuresti, dar emigrata in Canada in 1989, pe cand avea varsta de 16 ani. In ciuda handicapului, fiind nevazatoare din nastere, Ioana Gandrabur era o chitarista talentata si inainte de plecarea in Canada. A reusit sa aduca chitara in Romania la nivel international. Pana atunci, de la cinci ani am cantat la pian. La 14 ani am castigat Concursul National de Chitara din Romania, devenind cel mai tanar laureat pana in prezent.

"Pe vremea aceea in Romania nu exista clasa de chitara la Conservator" Ajunsa in Cadana a putut sa isi urmeze cariera. A terminat Conservatorul de Musique de la Montreal sub conducerea lui Jean Vallieres si a absolvit cu onoruri. A primit apoi o bursa completa de la Serviciul pentru Schimburi Academice din Germania, a calatorit in Germania pentru studii postuniversitare cu Hubert Kappel la Musikhochschule din Koln, cu Oscar Ghiglia la Musikakademie din Basel (Elvetia) si cu Joaquin Clerch la Musikhochschule din Dusseldorf, obtinand diplome de la fiecare dintre aceste scoli. "Pe vremea aceea in Romania nu exista clasa de chitara la Conservator, asa ca aici nu puteam sa fac performanta.

"Ai ocazia sa calatoresti si sa intalnesti oameni din culturi diferite" A castigat numeroase concursuri internationale de chitara, cum ar fi Rene Bartoli (Franta), Frechen (Germania) sau Havana (Cuba). "Prima data am revenit in Romania in 1995, la festivalul de chitara clasica de la Sinaia. Concertele din toata lumea fac parte din parte frumoasa ale carierei muzicale, ai ocazia sa calatoresti si sa intalnesti oameni din culturi diferite, in acel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro