VIDEO O noua tragedie in Mexic: Doua cutremure de 5,8 si 6,1 grade au zguduit tara sambata

UPDATE 17.45: Un al doilea cutremur de 5,8 grade s-a produs, sambata, la ora locala 5.38 (13.38, ora Romaniei), la adancimea de 74 de kilometri, epicentrul fiind in zona Paredon, in sudul Mexicului. CITESTE SI: VIDEO FOTO Mexicul, devastat de un cutremur de 7,1 grade, in ziua in care se implineau 32 de ani de la un seism care a facut peste 10.000 de victime.

acum 34 luni (23 Sep 2017)

UPDATE 17.45: Un al doilea cutremur de 5,8 grade s-a produs, sambata, la ora locala 5.38 (13.38, ora Romaniei), la adancimea de 74 de kilometri, epicentrul fiind in zona Paredon, in sudul Mexicului.

Epicentrul noului seism, care s-a produs la ora 12.53 GMT, a fost localizat in statul Oaxaca din sudul Mexicului, a precizat institutul, care estimase intitial ca acest cutremur a avut magnitudinea de 6,4.

Noul seism, al carui epicentru a fost mai indepartat fata de capitala in comparatie cu cel al cutremurului din 19 septembrie, a fost resimtit in Ciudad de Mexico, insa Protectia Civila a anuntat ca nu au fost raportate deocamdata pagube materiale.

In capitala Ciudad de Mexico, operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori, efectuate intr-un ritm sustinut in ultimele patru zile, au fost intrerupte in momentul activarii alertei de cutremur, care i-a scos pe multi rezidenti din casele lor. Unii dintre ei, inca traumatizati dupa cutremurul de marti, nu si-au ascuns sentimentele de teama si ingrijorare.

Alerta a fost ridicata in Ciudad de Mexico dupa aproximativ o ora de la producerea seismului.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, la o adancime de 32 de kilometri, s-a produs, sambata, in sudul Mexicului. CITESTE SI: VIDEO FOTO Mexicul, devastat de un cutremur de 7,1 grade, in ziua in care se implineau 32 de ani de la un seism care a facut peste 10.000 de victime. Au murit 225 persoane, intre care 20 de copii

Este al treilea seism major care zguduie Mexicul in ultimele doua saptamani. Pe 8 septembrie a avut loc un cutremur de 8,1 magnitudine in urma caruia au murit aproape 100 de oameni. Iar pe 19 septembrie, Mexicul era lovit din nou de un devastator seism de 7,1 magnitudine, produs la suprafata. Aproape 300 de morti, mii de raniti si sute de cladiri distruse este bilantul miscarii telurice de marti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro