VIDEO O nevazatoare isi vede copilul pentru prima data datorita unor ochelari high-tech

VIDEO O nevazatoare isi vede copilul pentru prima data datorita unor ochelari high-tech

Dupa ce a adus pe lume primul sau copil, Kathy Beitz, o canadianca de 29 de ani, a mai avut parte de un miracol. Prevalenta acesti boli oftalmologice (numar de persoane dintr-o populatie, la un moment dat) este estimata a fi de un caz la 20.000 sau chiar 30.000 de oameni.

acum 92 luni (28 Jan 2015)

Dupa ce a adus pe lume primul sau copil, Kathy Beitz, o canadianca de 29 de ani, a mai avut parte de un miracol. Fiind nevazatoare, aceasta a putut sa descopere trasaturile baietelului ei nou-nascut, pe nume Aksell, cu ajutorul unor ochelari de ultima generatie. Este bulversant", a spus emotionata tanara mamica in filmuletul realizat de sora ei, care a surprins momentul tulburator in care isi examina copilul.

Kathy sufera de o boala rara

Femeia este diagnosticata cu o degenerescenta maculara genetica, o afectiune oculara grava, numita si boala Stargardt. Aceasta e caracterizata de o deteriorare progresiva (distrofie) a regiunii centrale a retinei, numita macula. Prevalenta acesti boli oftalmologice (numar de persoane dintr-o populatie, la un moment dat) este estimata a fi de un caz la 20.000 sau chiar 30.000 de oameni. Acesti noi ochelari permit persoanelor care nu sufera de orbire totala sa vada printr-un sistem care include imagini video si tehnologii de prelucarare a acestor. Mai exact, in centrul cadrului ochelarilor este o camera de filmare mediului, care trimite informatia la o unitate de control. Utilizatorii pot ajusta chiar rezolutia, luminozitatea si contrastul, in functie de nevoile sale, cu un control de la distanta.

"Ea a nascut si a vrut imediat sa vada copilul", a declarat pentru AFP Yvonne Felix, sora tinerei, care sufera de aceeasi boala. Femeia are un proiect de strangere de fonduri pentru cumpararea acestor ochelari si oferirea lor celor care au nevoie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro