VIDEO O gorila de la o gradina zoologica din SUA, ucisa dupa ce un copil a intrat in spatiul rezervat animalului

VIDEO O gorila de la o gradina zoologica din SUA, ucisa dupa ce un copil a intrat in spatiul rezervat animalului

Baiatul s-a catarat pe un gard de protectie si a cazut apoi intr-un sant cu apa, de la circa trei metri, de unde a fost luat de gorila. Subspecia de gorile (Gorile orientale, de ses, din vestul Africii) din care facea parte animalul impuscat sambata in Cincinnati traieste in padurile tropicale din vestul Africii si este cea mai numeroasa a subspecie de gorile, desi numarul exact al animalelor nu este cunoscut.

acum 95 luni (29 May 2016)

Baiatul s-a catarat pe un gard de protectie si a cazut apoi intr-un sant cu apa, de la circa trei metri, de unde a fost luat de gorila.

Imaginile filmate de vizitatori arata cum baiatul este luat de un mascul pe nume Harambe, in varsta de 17 ani, care il taraste prin apa.

Autoritatile au anuntat ca au decis sa impuste gorila de 180 de kilograme deoarece situatia in care se afla copilul ii punea viata in pericol. Baiatul a fost internat si, desi nu exista informatii clare privind starea sa de sanatate, cel mai probabil este in afara oricarui pericol.

Doua femele din aceeasi incinta nu s-au apropiat de baiatul cazut in apa si nu a fost nevoie de neutralizarea lor.

Directorul gradinii zoologice, Thane Maynard, a declarat ca decizia de a impusca animalul a fost una grea, dar a fost corecta pentru ca astfel au salvat viata copilul. "S-ar fi putut termina foarte rau", a spus Thane Maynard, care a precizat ca un tranchilizant nu ar fi fost util in situatia data din cauza duratei mari de instalare a efectului de adormire.

"Suntem cu totii devastati de rezultatul tragic al acestui incident care a dus la moartea unei gorile dintr-o specie pe cale de disparitie. Este o pierdere uriasa pentru familia acestei gradini zoologice si pentru populatia de gorile de la nivel global", a mai declarat directorul Thane Maynard.

Masculul Harambe (foto dreapta) s-a nascut in captivitate in Texas si a fost mutat la gradina din Cincinnati in 2014, unde autoritatile doreau sa il includa intr-un program de inmultire a gorilelor. Gradina zoologica din Cincinnati are cel mai mare numar de nasteri in captivitate pentru gorile dintre toate gradinile zoologice americane.

In urma incidentului de sambata, gradina zoologica din Cincinnati a oprit accesul vizitatorilor la zona rezervata gorilelor.

In 1986, un incident simil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro