VIDEO Nord-estul SUA, paralizat de prima mare furtuna din acest sezon

VIDEO Nord-estul SUA, paralizat de prima mare furtuna din acest sezon

Inchiderea JFK a obligat un avion de tip A380 apartinand companiei Singapore Airlines sa aterizeze pe micul aeroport Stewart, la 100 de kilometri nord de New York, care nu a primit vreodata vreo aeronava atat de mare, a anuntat aeroportul pe Twitter. Strazi in general animate in cartierele de est ale Bostonului au fost invadate de ape inghetate, iar 26 dintre cele 78 de localitati de coasta din Massachussetts au semnalat probleme cu inundatii, potrivit adjunctului acestuia.

acum 77 luni (5 Jan 2018)

Ninsori importante, aduse de aceasta prima mare furtuna din sezon, pareau sa se potoleasca joi, spre sfarsitul zilei. Ninsoarea s-a oprit la New York, dupa ce a nins toata ziua de joi, acoperind strazile celei mai importante metropole americane cu un strat gros si alb si aruncand orasul intr-o liniste neobisnuita. Guvernatorii statelor New York si Massachusetts au avertizat insa cu privire la formarea poleiului si scaderii temperaturii, care se preconiza ca avea sa coboare -13?C in cursul noptii si sa ramana glaciala tot weekendul. Kennedy si La Guardia au fost "inchise in fapt" incepand de joi de la pranz, a subliniat Andrew Cuomo, guvernatorul New Yorkului. Inchiderea JFK a obligat un avion de tip A380 apartinand companiei Singapore Airlines sa aterizeze pe micul aeroport Stewart, la 100 de kilometri nord de New York, care nu a primit vreodata vreo aeronava atat de mare, a anuntat aeroportul pe Twitter. Peste trei sferturi din zborurile de pe aeroporturile Newark, in New Jersey, si Logan, la Boston, au fost anulate. Site-ul Flightaware a inregistrat anularea a aproximativ 4.200 de zboruri si peste 2.200 de zboruri intarziate. Furtuna a fost insotita de valuri uriase in regiunea Bostonului, care au provocat "inundatii istorice", potrivit guvernatorului Charlie Baker, fara precedent din februarie 1978. Strazi in general animate in cartierele de est ale Bostonului au fost invadate de ape inghetate, iar 26 dintre cele 78 de localitati de coasta din Massachussetts au semnalat probleme cu inundatii, potrivit adjunctului acestuia. De la frontiera canadiana, unde apele Niagarei au inghetat partial, la fluviul Potomac, acoperit de gheata, in capitala federala Washington, intregul Nord-Est american a fost afectat de aceasta prima mare furtuna din sezon.

Furtuna de zapada la New York Foto: EPA La New York, Boston, Philadelphia si Washington, scolile au fost inchise ca masura de precautie. Anumite regiuni din Sud-Est, unde ninsoarea nu ajunge de obicei, au fost de asem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro