VIDEO Nominalizari Oscar 2017: cele mai mari surprize si nedreptati. Academia i-a exclus pe "veterani"

VIDEO Nominalizari Oscar 2017: cele mai mari surprize si nedreptati. Academia i-a exclus pe

Lungmetrajul "La La Land", un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat recordul de nominalizari la Oscar primite de un singur film (14), detinut ex aequo de peliculele "Titanic" (1997) si "All About Eve" (1950), ambele invingatoare la categoria Cel mai bun film, ceea ce inseamna ca musicalul este principalul favorit in cursa Oscar 2017. In pasi de dans spre Oscar 2017 Un film de dragoste plin de culoare, "La La Land" are sansa sa-l transforme pe Damien Chazelle (32 de ani) in cel mai tanar regizor laureat cu Oscar si le-a adus actorilor Emma Stone si Ryan Gosling nominalizari la categoriile de interpretare. "Veteranii" Hollywood-ului, exclusi de la Oscar 2017 In urma cu doi ani, "veteranul" Clint Eastwood isi facea intrarea in sezonul premiilor hollywoodiene cu "Lunetistul american/ American Sniper", insa nu s-a bucurat de un asemenea noroc si la Oscar 2017 si "Sully" a fost lasat aproape complet pe dinafara, cu doar o nominalizare (Cel mai bun montaj de sunet), desi cineastul este un favorit al Hollywoodului si l-a avut pe apreciatul Tom Hanks in rolul principal.

acum 67 luni (25 Jan 2017)

Lungmetrajul "La La Land", un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat recordul de nominalizari la Oscar primite de un singur film (14), detinut ex aequo de peliculele "Titanic" (1997) si "All About Eve" (1950), ambele invingatoare la categoria Cel mai bun film, ceea ce inseamna ca musicalul este principalul favorit in cursa Oscar 2017. In pasi de dans spre Oscar 2017

Un film de dragoste plin de culoare, "La La Land" are sansa sa-l transforme pe Damien Chazelle (32 de ani) in cel mai tanar regizor laureat cu Oscar si le-a adus actorilor Emma Stone si Ryan Gosling nominalizari la categoriile de interpretare. "La La Land", un tribut adus musicalurilor create de Vincent Minnelli si Jacques Demy, reprezinta in acelasi timp o raritate, deoarece este singurul lungmetraj "optimist" din categoria Cel mai bun film.

Oscar 2017 face dreptate cineastilor de culoare

Notabil este faptul ca Academia Americana de Film americana, institutia care decerneaza premiile Oscar, pare sa-si fi invatat lectia dupa valul de critici dure infruntat in ultimii doi ani din cauza lipsei de diversitate rasiala in ceea ce priveste artistii nominalizati si membrii ei cu drept de vot.

Trei productii despre viata oamenilor de culoare din America - "Fences", "Hidden Figures" si "Moonlight" - sunt nominalizate la Oscar 2017 pentru Cel mai bun film. Sapte actori de culoare - Denzel Washington si Viola Davis ("Fences"), Miahershala Ali si Naomie Harris ("Moonlight"), Octavia Spencer ("Hidden Figures"), Ruth Negga ("Loving") si Dev Patel ("Lion") - se numara printre cei 20 de interpreti nominalizati la Oscar 2017.

De asemenea, trei dintre cele cinci documentare - "13th", "I Am Not Your Negro" si "O.J.: Made in America" - abordeaza chestiunea inegalitatilor rasiale si sunt regizate de cineasti de culoare. Mel Gibson, din nou in gratiile Hollywood-ului

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro