VIDEO Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc in Bucuresti, pe 22 septembrie

Pe 22 septembrie, dintre productiile lansate in ultimul an, spectatorii vor putea urmari "Ana, Mon Amour", in regia lui Calin Peter Netzer, un film nerecomandat minorilor despre o relatie de cuplu complexa si toxica, premiat la Berlin cu Ursul de Argint pentru contributia artistica.

acum 47 luni (9 Sep 2017)

Pe 22 septembrie, dintre productiile lansate in ultimul an, spectatorii vor putea urmari "Ana, Mon Amour", in regia lui Calin Peter Netzer, un film nerecomandat minorilor despre o relatie de cuplu complexa si toxica, premiat la Berlin cu Ursul de Argint pentru contributia artistica. "Inimi cicatrizate", de Radu Jude, distins cu Premiul Special al Juriului la Locarno, Premiul Zilele Filmului Romanesc la TIFF si patru trofee Gopo, are in centru o poveste de dragoste si este o adaptare libera dupa opera literara a lui Max Blecher, cu Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic si Ilinca Harnut in rolurile principale. "Un film despre abuz si manipulare", cum descrie Adrian Sitaru cea mai recenta productie a sa, "Fixeur" il are ca protagonist pe Radu, un stagiar la biroul din Bucuresti al Agentiei France Presse, caruia i se da ocazia de a-si dovedi competentele, dar care intelege ca inversunarea cu care isi urmeaza vocatia este una indoielnica.

"Vara s-a sfarsit" (regia Radu Potcoava) readuce atmosfera de la finalul anilor 90, in preajma eclipsei, cand doi pusti se imprietenesc si iau decizii care le va afecta vietile.

"Ultima zi", regizat de Gabriel Achim, este un "thriller comic" despre un barbat dintr-un oras de provincie care s-a hotarat sa se calugareasca.

Sectiunea "10 ani de la debut", inaugurata la editia de anul trecut a Noptii Albe a Filmelor Romanesti, aduce o proiectie speciala a filmului "California Dreamin' (Nesfarsit)", regizat de regretatul Cristian Nemescu si distins cu Premiul Un Certain Regard la Cannes. In timpul razboiului din Kosovo, intr-un mic sat din Romania, seful de gara opreste un tren NATO ce transporta echipament militar si refuza sa-i dea aprobare sa plece.

Programul va include si doua filme-surpriza care vor fi anuntate chiar pe 22 septembrie, cu putin timp inainte de proiectia lor. Anul trecut, de Noaptea Alba a Filmului Romanesc, spectator... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro