VIDEO NATO, ingrijorata de transparenta Rusiei in privinta Zapad 2017: "O pregatire serioasa in vederea unui mare razboi"

VIDEO NATO, ingrijorata de transparenta Rusiei in privinta Zapad 2017:

NATO incearca sa-si restabileasca comunicatiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice "consecinte neintentionate ale unor eventuale incidente in timpul exercitiului", a declarat sambata, intr-un interviu pentru AP generalul Petr Pavel. Aproximativ 4.500 de militari din 31 de tari au fost mobilizati in Kosovo incepand din 1999, in urma campaniei de bombardamente a NATO de 78 de zile menite sa puna capat sangeroasei epurari de catre sarbi a etnicilor albanezi separatisti.

acum 80 luni (17 Sep 2017)

NATO incearca sa-si restabileasca comunicatiile la nivel militar cu Moscova, cu scopul de a evita orice "consecinte neintentionate ale unor eventuale incidente in timpul exercitiului", a declarat sambata, intr-un interviu pentru AP generalul Petr Pavel. Sefii Apararii din statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice s-au reunit in cadrul Conferintei lor Militare anuale la Tirana, capitala Albaniei, pentru a discuta despre lupta impotriva terorismului, situatia in Balcanii de Vest si noua strategie a Statelor Unite in Afganistan. Manevrele militare Zapad (Vest), care in acest an au loc in mare parte in Belarus, continua pana la 20 septembrie, iar oficial la ele iau parte 5.500 de militari rusi si 7.200 de militari belarusi. In pofida asigurarilor Moscovei ca "NATO nu este considerata un inamic" si ca "exercitiul nu vizeaza NATO", Pavel apreciaza ca rusii nu au fost transparenti in legatura cu datele despre manevre. Generalul NATO estimeaza ca la aceste exercitii iau de fapt parte 70.000 pana la 100.000 de militari, si nu doar aproximativ 12.700, cum a anuntat Rusia. "Daca ne uitam doar la exercitiul prezentat de Rusia, ar trebui sa nu fim ingrijorati. Insa daca ne uitam la imaginea de ansamblu, trebuie sa fim ingrijorati, pentru ca Rusia nu este transparenta", a adaugat el. Pavel a declarat ca discutia "s-a concentrat in principal asupra transparentei si reducerii riscului si evitarii unor consecinte neintentionate ale unor ebventuale incidente". "Avem o concentrate puternica de trupe in tarile baltice. Avem o concentrare puternica de trupe la Marea Neagra, iar eventualitatea unui incident poate fi mare din cauza erorilor umane, din cauza defectarii tehnologiei", a declarat Pavel. Stabilitatea si securtatea in tarile din Balcanii de Vest s-a aflat de asemenea pe agenda conferintei. Seful Comitetului Militar al NATO a anuntat ca nu exista un plan in vederea unei reduceri a prezentei trupelor NATO in Kosovo sau in vederea stabilirii duratei prezentei KFOR. Aproximativ 4.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro