VIDEO Monica Macovei la Adevarul Live: Asta, cu Udrea care s-a dus la Ponta, m-a socat

VIDEO Monica Macovei la Adevarul Live: Asta, cu Udrea care s-a dus la Ponta, m-a socat

Nu poti spune ca toti procurorii sunt la fel de curajosi si profesionisti si fac astfel de dosare, ca sa nu mai spun ca avem si corupti in Justitie. S-ar putea ca cei care se bucura de ce face DNA sa vada asta si ma bucur ca oamenii identifica coruptia ca pe un rau. Nu e de la Macovei, nu e de la Monica, este de la multe lucruri. Daca e neconstitutionala conditionarea geografica, numarul de semnaturi, daca nu spune aceste lucruri si doar ca nu trebuie sa fie datele personale pe formular, nu a facut mare lucru. Am vorbit si la telefon, mi-a spus ca e de acord si nu s-a intamplat nimic. De la diversi oameni, pe linia celor din Congres am aflat ca nu au fost consultati si nu intelegeau, ca nu se lucreaza asa. Un cititor spune ca si Traian Basescu a afirmat ca nu era normal sa consultam SUA inainte de numirea sefului SRI. Face ce-au facut si alti inculpati: au lovit in DNA, in judecatorii de la Inalte Curte, in SRI s-a mai dat, pentru ca SRI transmite informatii si din dosare penale, si de siguranta nationala. Apropo de legile Big Brother, am declarat acum vreo doua saptamani ca deciziile CCR sunt foarte bune si frumos motivate, clare si nu interzic obtinerea de informatii, spun cum sa se faca si ca trebuie transpuse in legi. Am primit foarte multe scrisori de la oameni, trimiteau dosare la ANRP, unii erau de sase ani si nu primisera numar de inregistrare.

acum 59 luni (2 Mar 2015)

Principalele declaratii:

Adevarul: Asa cum va anuntam, am revenit cu europarlamentarul Monica Macovei care a lansat la finalul saptamanii partidul M10. Noi vom avea maine un sondaj care arata ca DNA se bucura de o incredere spectaculoasa. Institutia in sine se bucura de aceasta incredere?

Monica Macovei: Da, dar sa stiti ca daca schimbi sefii se termina. Nu poti spune ca toti procurorii sunt la fel de curajosi si profesionisti si fac astfel de dosare, ca sa nu mai spun ca avem si corupti in Justitie. Nu o stiam nici pe ea, nici pe Morar. Am primit mai multe CV-uri atunci si recomandari, am avut un interviu si cu dansa, printre altii.

Va bazati pe cresterea de incredere in Justitie, in general, si in DNA in ce priveste oamenii care se alatura partidului dvs?

Eu nu gandesc in termenii acestia, fiindca DNA merge bine sa fac un bazin de votanti. S-ar putea ca cei care se bucura de ce face DNA sa vada asta si ma bucur ca oamenii identifica coruptia ca pe un rau. Sigur ca, teoretic, ma astept sa fie sustinatorii acestui partid, ca intra in el sau doar il voteaza.

M10 de unde vine?

De la minune. Nu e de la Macovei, nu e de la Monica, este de la multe lucruri. Fara moralitate nu se face politica pentru oameni, ci politica pe care o vedem acum. Nu ne-am saturat de P? Nu mai spun nimic, sunt fade, iar 10 este decalogul cu care am pornit la drum din campanie. Pana si scrisoarea pe care i-am scris-o domnului Iohannis a avut 10 puncte, acum am trimis catre Comisia Electorala o scrisoare, iar ne-au iesit 10. Nu avem sediu pentru partid, pentru asociatie, dar incepem de la asociatie.

L-am lansat, de ieri am inceput sa strangem semnaturi. Acolo puteti semna si deveniti si membru fondator. Nume, prenume, adresa, serie buletin si sa semnezi. Online poti sa-ti dai datele, dar de semnat efectiv trebuie semnat personal. De exemplu, filiala de nord-vest a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro