VIDEO Momente dure cu danezii: victoria din 1989, infrangerea de pe nisipul fostului "23 August"

VIDEO Momente dure cu danezii: victoria din 1989, infrangerea de pe nisipul fostului

Momentul de neuitat este cel din 1989, cand Romania a obtinut calificarea la CM 1990, invingand cu 3-1 la Bucuresti, dupa ce in minutul 5 era condusa cu 1-0. In minutul 95, Romania a avut un corner si in loc sa tina de minge la coltul terenului, Dorinel Munteanu a incercat o centrare, danezii au recuperat, au pornit atacul si au inscris prin Laursen.

acum 72 luni (18 Nov 2014)

Momentul de neuitat este cel din 1989, cand Romania a obtinut calificarea la CM 1990, invingand cu 3-1 la Bucuresti, dupa ce in minutul 5 era condusa cu 1-0. Danezii ne batusera cu 3-0 la Copenhaga si avea prima sansa de calificare, avand nevoie doar de egal, dar Romania a intors fantastic meciul si a invins prin golurile lui Balint (2) si Sabau. Pe plaja creeata, Romania a pierdut cu 2-5, desi a condus de doua ori, prin golurile lui Mutu si Dorinel Munteanu. Danezii au intors mereu scorul, dar au avut un noroc urias. Gravesen a marcat de la jumatatea terenului, Reghecampf, aflat la primul si singurul lui meci la nationala, i-a oferit o pasa de gol lui Tomasson, Contra si-a dat autogol.

In toamna aceluiasi an, Romania a jucat la Copenhaga si cu o victorie ar fi mers la Euro 2004. danezii au condus cu 1-0, dar dupa pauza Mutu si Pancu au adus Romania in avantaj. Disperati, vikingii s-au aruncat in atac, iar jucatorii nostri au ratat pe contre cel putin sase ocazii prin care s-ar fi putut desprinde pe tabela de marcaj. In minutul 95, Romania a avut un corner si in loc sa tina de minge la coltul terenului, Dorinel Munteanu a incercat o centrare, danezii au recuperat, au pornit atacul si au inscris prin Laursen. Minutele de prelungire se terminasera, insa arbitrul Urs Meier a validat golul si astfel Romania a ramas acasa. Fanii romani au asaltat in zilele care au urmat mailul elvetianului cu mesaje de amenintare, dar raul fusese deja facut. Actori in drama de la Copenhaga au fost: Lobont - Stoican, Iencsi, Chivu, Rat - Fl. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro