VIDEO Moment istoric la Targoviste. Legatura radio cu Statia Spatiala Internationala, realizata, dar cu emotii

VIDEO Moment istoric la Targoviste. Legatura radio cu Statia Spatiala Internationala, realizata, dar cu emotii

A fost nevoie de inca o ora si jumatate pentru a se stabili o noua legatura, care era si ultima, fiind nevoie de aprobarile NASA. Valoarea echipamentelor folosite a fost 15.000 de euro, suma asigurata de diversi sponsori si parteneri, printre care si Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Targoviste.

acum 92 luni (12 Apr 2016)

Evenimentul a fost organizat de Universitatea "Valahia" din Targoviste si Vodafone Romania prezinta, pentru prima oara in Romania, fiind vorba de un contact in direct, oficial, cu Statia Spatiala Internationala.

Probleme la prima incercare de conexiune In prima faza, conexiunea radio cu Statia Spatiala Internationala nu a fost realizata din cauza unui emitator de tip SSTV pornit la bordul statiei care interfera cu transmisia directa. A fost nevoie de inca o ora si jumatate pentru a se stabili o noua legatura, care era si ultima, fiind nevoie de aprobarile NASA. Proiectele educationale ARISS sunt patronate de catre Agentia Spatiala Europeana sau NASA si vizeaza suscitarea interesului tinerilor pentru tehnologiile spatiale si de telecomunicatii. 20 de elevi din Dambovita, care reprezinta cele mai bune licee, au pus cate o intrebare astronautului de pe Statia Internatinala Spatiala. "Ideea a aparut in 2011, fiind promovata de Alexandru Ivan, care a coordonat proiectul de la Seattle. Alexandru este radio-amator si cunoaste foarte bine ce se intampla in lume in privinta conexiunilor radio intre entitati de tip universitate - licee - colegii si Statia Internationala Spatiala. De foarte multi ani, programul ARISS se desfasoara in alte tari, mai putin in Romania. Totul a insemnat 12 minute de contact radio, timp in care copiii au adresat cate o intrebare, la care a raspuns astronatul", a declarat, pentru Adevarul, Hneri-George Coanda, profesor la UVT. Valoarea echipamentelor folosite a fost 15.000 de euro, suma asigurata de diversi sponsori si parteneri, printre care si Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Targoviste. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro