VIDEO "Moartea lui Stalin", comedia neagra care a indignat oficialii rusi: filmul a fost interzis. "Nu am vazut in viata mea ceva mai dezgustator"

VIDEO

Purtatorul de cuvant al comunistilor, Elena Drapeko, a denuntat filmul drept "provocare, o incercare de a convinge ca tara noastra este oribila, ca cetatenii sunt niste idioti, iar conducatorii nostri niste nebuni." Controversa din jurul filmului este cu atat mai mare cu cat premiera a fost programata in februarie, luna in care se implinesc 75 de ani de la Batalia de la Stalingrad.

acum 68 luni (24 Jan 2018)

"Moartea lui Stalin", regizat de scotianul Armando Iannucci, este o satira a luptei pentru putere de la Moscova dupa moartea dictatorului sovietic Joseph Stalin, din 1953. Yelena Drapeko, sefa adjunct a Comisiei de Cultura din Parlament, a declarat ca "nu a vazut in viata ei ceva mai dezgustator", in timp ce Yury Polyakov, membru al Consiliului consultativ al ministerului Culturii, considera ca filmul este "un razboi ideologic", potrivit The Guardian. De asemenea, Nadezhda Usmanova, sefa departamentului de informatii al Societatii militare-istorice, a declarat pentru Reuters ca filmul este "ingrozitor". Purtatorul de cuvant al comunistilor, Elena Drapeko, a denuntat filmul drept "provocare, o incercare de a convinge ca tara noastra este oribila, ca cetatenii sunt niste idioti, iar conducatorii nostri niste nebuni." In plus, acesta s-a plans ca maresalul Georgy Zhukov, interpretat de Jason Isaacs, este portretizat ca "un fraier". Lupta, in care au murit peste un milion de soldati sovietici, a oprit avensul nazist si a reprezentat un punct de cotitura in Al Doilea Razboi Mondial. Controversa din jurul filmului este cu atat mai mare cu cat premiera a fost programata in februarie, luna in care se implinesc 75 de ani de la Batalia de la Stalingrad. Iannucci, scenaristul si regizorul care semneaza si serialele politice "Veep" si "The Thick of It", a declarat: "Toti rusii care au vazut filmul ne-au spus cat de mult le-a placut. "Moartea lui Stalin", care a castigat patru trofee la Festivalul Independent de Film din Marea Britanie, ii are pe Steve Buscemi in rolul lui Nikita Khrushchev, succesorul lui Stalin, si Michael Palin ca Vyacheslav Molotov, diplomat sovietic, precum si pe Jeffrey Tambor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro