VIDEO Mituri care iti pot afecta dantura si sfaturi de ingrijire a cavitatii orale

VIDEO Mituri care iti pot afecta dantura si sfaturi de ingrijire a cavitatii orale

Dintii sunt de lapte nu trebuie periati - FALS Dintii de lapte sunt dinti pe care ii avem pe o perioada destul de indelungata, trebuie sa avem grija de ei ca si cum ar fi definitivi. Guma de mestecat nu este tocmai buna, dar sunt si situatii in care ne salveaza, de exemplu cand iesim in oras sau suntem la serviciu si nu avem la indemana periuta si paste de dinti. Cum alegem periuta de dinti si cand trebuie schimbata Periuta de dinti se alege in functie de nevoile fiecaruia si de ceea ce se urmareste.

acum 91 luni (11 May 2015)

O mare parte dintre romani se spala pe dinti doar dimineata, inainte de a merge la serviciu, pentru a avea o respiratie proaspata.

Am demontat o parte din ele la Adevarul Live, impreuna cu medicul stomatolog Carmen Trufas si am aflat de ce stam asa prost la acest capitol, impreuna cu psihologul Stefan Feldman.

Pacientii vin si spun ca au sangerari gingivale si aceasta se produce din cauza periajului, fara sa explice daca e vorba de un periaj agresiv sau normal, in concluzie nu se mai spala pe dinti sau evita zona care sangereaza.

Sunt multi factori implicati care influenteaza comportamentul gresit al oamenilor vizavi de igiena dentara.

Pot aparea probleme legate de tehnica, apas prea tare, apare sangerarea.

Periajul corect al dintilor

E important sa stim sa ne spalam corect pe dinti, atat dimineata cat si seara.

Spalatul pe dinti seara e ultimul lucru pe care ar trebui sa il facem inainte de culcare. Si avem nevoie de un pahar cu apa, periuta si pasta de dinti, ata dentara si apa de gura.

Dupa periajul dintilor si al gingiilor, nu trebuie ocolite limba si obrajii.

80% din suprafata cavitatii bucale e reprezentata de limba si gingii. Se clateste cu apa si la final cu apa de gura, de preferat din aceeasi gama cu pasta de dinti.

Clepsidra, cronometrul de pe smartphone si diversele aplicatii amuzante pot fi utile pentru periajul dentar executat corect.

Dupa spalatul pe dinti nu se consuma fructe, legume sau fresh-uri timp de 30 de minute.

Societatea in care traim ne pune pe fuga si nu mai respectam toate aceste reguli.

Dintii sunt de lapte nu trebuie periati - FALS

Dintii de lapte sunt dinti pe care ii avem pe o perioada destul de indelungata, trebuie sa avem grija d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro