VIDEO Misterul unei epave antice si cel mai complex mecanism computerizat

VIDEO Misterul unei epave antice si cel mai complex mecanism computerizat

Nu ne place sa vorbim de comoara in cazul de fata, ci de importanta ei istorica", a declarat Brendan Foley, de la Woods Hole Oceanographic Institute. Echipa de cercetatori are un buget de 2,5 milioane de dolari la dispozitie pentru a descoperi mai multe secrete pe fundul marii.

acum 74 luni (6 Oct 2014)

Potrivit CNN, in 1900, grecii au descoperit o epava care continea cel mai vechi calculator din istorie, construit in secolul I inainte de Hristos, numit Mecanismul Antikythera. A fost construit pentru a urmari calendarul astronomic si miscarile lunare si avea 30 de roti dintate. Nu ne place sa vorbim de comoara in cazul de fata, ci de importanta ei istorica", a declarat Brendan Foley, de la Woods Hole Oceanographic Institute. Echipa care a descoperit artefactele in 1900 a spus ca acestea erau intinse pe 52 de metri". Echipa lui Foley studiaza epava din septembrie si specialistii spun ca nu este foarte greu sa ajunga la ramasitele ei, aceasta fiind la 155 de metri adancime. De asemenea, scafandrii vor fi dotati cu detectoare de metale pentru a analiza ceea ce se gaseste pe fundul Marii Mediterane.

Echipa de cercetatori are un buget de 2,5 milioane de dolari la dispozitie pentru a descoperi mai multe secrete pe fundul marii. Pana acum, in 100 de ani au fost descoperite ramasite umane, inclusiv cranii, bijuterii si sticle de parfum. Foley sustine ca "Una dintre teoriile noastre este ca nava ducea o femeie extrem de bogata din regiunea Asia Minor.

Pentru acest lucru ei vor folosi un exoschelet subacvatic dezvoltat de canadieniii de la Nuytco Research. Astfel, scafandrii se vor putea duce la adancime pentru 40 de ore, daca ar dori acest lucru. In plus, orice scafandru poate opera exoscheletul dupa cateva ore de antrenament.

Mecanismul era un computer mecanic care calcula totul in functie de ciclurile astronomice. Dispozitivul se poate gasi acum la Muzeul National de Arheologie din Atena. Din pacate, desi a fost descoperit acum multi ani, nu exista date suplimentare despre contextul in care a ajuns pe nava si de cine era folosit. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro