VIDEO Mii de pesti morti in raul Calmatui. Autoritatile din Buzau ancheteaza o posibila poluare a raului

VIDEO Mii de pesti morti in raul Calmatui. Autoritatile din Buzau ancheteaza o posibila poluare a raului

Tanarul din Smeeni fusese anuntat la randul sau de mai multi pescari de ocazie, care se intorceau cu sacosele pline de peste de la rau. Echipe de la Garda de Mediu si Directia de Sanatate Publica s-au deplasat marti la Smeeni, pentru a afla daca raul Calmatui a fost poluat.

acum 93 luni (30 Aug 2016)

Urat mirositor si negru, asa poate fi descris in prezent raul Calmatui, cunoscut de sateni pentru apa limpede si curata. Oamenii cred ca apa a fost poluata cu o substanta toxica de catre un agent comercial, iar in urma acestei actiuni raul a devenit populat cu tone de peste mort. Problema ecologica a fost anuntata pe Facebook de un localnic, sub forma de avertisment.

Tanarul din Smeeni fusese anuntat la randul sau de mai multi pescari de ocazie, care se intorceau cu sacosele pline de peste de la rau. Am mers stanga dreapta 500 de metri si am vazut mult peste mort si cativa care incearca sa supravietuieasca. De la cei care adunau pestele din balta am inteles ca ar fi o problema mai sus, la Costesti. Desi satenii s-au aprovizonat inca de la primele ore ale diminetii cu sute de kilograme de peste mort, abia dupa ora 17.00 primarul localitatii, Andrei Ion, a anuntat autoritatile despre dezastrul ecologic. Autoritatile locale banuiesc ca au de-a face cu o poluare masiva a raului, insa nu au apucat sa informeze populatia despre potentialul risc la care se expune daca va manca pestele infestat. Echipe de la Garda de Mediu si Directia de Sanatate Publica s-au deplasat marti la Smeeni, pentru a afla daca raul Calmatui a fost poluat. Autoritatile de mediu nu exclud ca societati aflate in amonte de locul in care au fost gasiti pestii sa fi deversat substante otravitoare in albia raului, ori ca acest lucru s-a facut cu cisterne venite de departe. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro