VIDEO Mihai Razvan Ungureanu: Am fost putini care am crezut in proiectul "Klaus Iohannis - presedinte"

Nu trebuia sa se ajunga in ultimul moment ca numarul celor care vor sa voteze depaseste capacitatea sectiilor de votare. Pe de alta parte, absolut nimic nu impiedica ministerul Muncii sa ceara inventare ale numarului de cetateni romani. Pentru cei care nu au fost atenti al dezabterile politice, au avut de als intre doua comportamnete politice total diferite. Euronews a dat ieri toata ziua cozile enorme si supararea celor care nu puteau vota si faptul ca au fost foarte multi tineri. Alegerea presedintelui Romaniei nu este o chestiune care se termina cu ziua de vot. Candidatul a fost convins de victoria sa de la bun inceput. Nu a avut o zi de rebat de la atitudinea sa.

acum 106 luni (17 Nov 2014)

Am fost putini care am crezut in proiectul Klaus Iohannis - presedinte. Vasile Blaga este performerul unei batalii care nu a piedut niciodata. La firul ierbii am avut probleme cu gradul de notorietate al candidatului Klaus Iohannis. Ceea ce vedem asta si este Klaus Iohannis.

Puteau sa apara mai multe sectii de votare. Nu trebuia sa se ajunga in ultimul moment ca numarul celor care vor sa voteze depaseste capacitatea sectiilor de votare. Diaspora voteaa de obicei cu dreapta pentru ca au cultul muncii. Te poti prevala de faptul ca romanii din strainatate nu vin la ambasada sa se inscrie. Pe de alta parte, absolut nimic nu impiedica ministerul Muncii sa ceara inventare ale numarului de cetateni romani. Legea votului prin corespondenta care a trecut prin editari trebuie sa iasa din Parlament.

Primul lucru pe care cred ca trebuie abordat ferm: Victor Ponta nu mai poate fi prim-ministru pentru faptul ca este responsabil pentru cum a decurs procesul electoral. Eu vorbesc de onoare, patriotism. Avem nevoie de un partid mare in dreapta. O asemenea constructie nu se poate face cu gandul ca totul se reduce la peticeala. Trebuie o viziune pe termen mediu si lung. Daca nu vom fi consistenti, greseala nu va ramane nesanctionata. Ce val de determinare din partea celro mai tineri decat noi. A aratat ca sunt placi pe care nu le banuiam. Dincolo de aceste, implicrea in politica inteleasa ca actiune civica. Este o lectie fantastica pe care au dat-o oamenii tineri, oameni care nu cunosc comunismul. Ce lectie de democratie si eururopenitate au putut da. Conteaza implicarea in politica care porneste de la vot pana la protestul in strada. Pentru cei care nu au fost atenti al dezabterile politice, au avut de als intre doua comportamnete politice total diferite. Aroganta, dispret, limbaj de cartier, de partea cealalta, discret. Tesutul acestei atitudini se ascunde un sambure de deznadejde. Plecarea din tara este ultimul lucru la care ne gandim, dar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro