VIDEO Mihai Chirilov, la TIFF Lounge, despre prezenta lui Alain Delon la Cluj: "S-au aliniat bine planetele"

VIDEO Mihai Chirilov, la TIFF Lounge, despre prezenta lui Alain Delon la Cluj:

Cat costa cele mai scumpe proiectii de filme la TIFF El a mentionat ca o singura proiectie la un astfel de film poate ajunge la 500 si chiar 1.000 de euro, dar si ca generatia tanara nu ar gusta micile imperfectiuni ale unui film vechi, ci mai degraba ar aprecia un film la rezolutie mare (HD).

acum 36 luni (5 Jun 2017)

"Spiritul timpului te gaseste pe tine, nu tu pe el", a raspuns Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, cel care realizeaza de 16 ani selectia filmelor ce ruleaza la festival.

Despre care sunt cele mai scumpe filme de la TIFF 2017, directorul artistic spune ca e vorba de filme"proaspete", recent facute si de filme vechi restaurate:

"E un paradox. Sunt filmele vechi cum sunt Jean Paul Melville sau cum este filmul pe care o sa-l revedem aici, , e o copie restaurata digital, la 25 de ani de la lansare. Restaurarile astea digitale, daca sunt facute cum trebuie, sunt foarte laborioase si costisitoare si vorbim de filme care nu sunt reintroduse intr-un circuit de distributie ca sa poata fi amortizate din distributie in diverse tari.

Cat costa cele mai scumpe proiectii de filme la TIFF

El a mentionat ca o singura proiectie la un astfel de film poate ajunge la 500 si chiar 1.000 de euro, dar si ca generatia tanara nu ar gusta micile imperfectiuni ale unui film vechi, ci mai degraba ar aprecia un film la rezolutie mare (HD). Cred ca a fost prima oara cand am confirmat un star de un asemenea calibru 3-4 luni inainte de festival. E drept ca l-am anuntat pe ultima suta de metri ca o bombonica de pe tort", povestea Chirilov.

Mihai Chirilov explica la TIFF Lounge cum a ajuns sa vina Alain Delon la Cluj

Invitatul de azi, 5 iunie, la TIFF Lounge este Armand Assante. "Va fi provocare adresata publicului si cinefililor"

VIDEO Gala de deschidere a TIFF 2017: "Avem filme in biserica, dar si filme erotice. Avem multa comedie, comedie neagra, avem si manele"

VIDEO Surprizele TIFF 2017: mai multe comedii, experiente de realitate virtuala, filme erotice pe pelicula de 16 milimetri Zece motive pentru care nu trebuie sa ratezi TIFF 2017: de la Alain Delon la Armand Assante si la Tora Vasilescu Tudor Giurgiu,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro