VIDEO Mexic: Peste 29 morti si 70 de raniti dupa o explozie intr-o piata de artificii

VIDEO Mexic: Peste 29 morti si 70 de raniti dupa o explozie intr-o piata de artificii

UPDATE 05.56 Exploziile artificiilor au omorat 29 de persoane, potrivit ultimului bilant oficial, iar numarul ranitilor a ajuns la 72, a declarat Eruviel Avila, guvernator al Mexicului. - STIREA INITIALA - Explozia a avut loc in piata de focuri de artificii San Pablito in Tultepec, la aproximativ 32 km la nord de Mexico City, potrivit unui oficial al serviciilor de urgenta.

acum 43 luni (21 Dec 2016)

UPDATE 05.56 Exploziile artificiilor au omorat 29 de persoane, potrivit ultimului bilant oficial, iar numarul ranitilor a ajuns la 72, a declarat Eruviel Avila, guvernator al Mexicului.

El a promis, de asemenea, sa ii gaseasca si sa ii pedepseasca pe cei responsabili pentru explozie, dar si sa ofere asistenta economica celor care si-au pierdut mijloacele de subzistenta. Peste 80 la suta din cele 300 de tarabe din piata au fost distruse de explozie, a spus oficialul Jose Manzur.

Isidro Sanchez, seful serviciilor de urgenta Tultepec, a declarat ca lipsa unor masuri de siguranta suficiente a fost cauza probabila a exploziei.

UPDATE 02.22 Numarul mortilor a ajuns la 27, fiind de asemenea ranite alte 70 de persoane, potrivit unui tweet al politiei federale din Mexic.

- STIREA INITIALA -

Explozia a avut loc in piata de focuri de artificii San Pablito in Tultepec, la aproximativ 32 km la nord de Mexico City, potrivit unui oficial al serviciilor de urgenta.

Televiziunea locala Milenio a aratat cum o rafala de focuri de artificii explodeaza in toate directiile, in timp ce un nor masiv de fum s-a ridicat deasupra pietei.

WATCH: Video shows moment a massive fireworks explosion hits a market near Mexico City https://t.co/A2rZjvPG2B pic.twitter.com/8KA2Xrvr4S -- BNO News (@BNONews) December 20, 2016

In 2005, un incendiu a cuprins aceeasi piata, declansand un lant de explozii care au distrus sute de standuri chiar inaintea Zilei Independentei Mexicului.

Multi oameni din Mexic sarbatoresc in mod traditional festivitatile - inclusiv de Craciun si Anul Nou - prin explodarea de petarde zgomotoase si rachete.

Pompieri si salvatori in piata de artificii distrusa de explozie FOTO Eduardo Verdugo/AP ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro