VIDEO. Melescanu a depus juramantul ca minstru de Externe. Corlatean a demisionat si a refuzat sa deschida noi sectii de votare. Traian Basescu: Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu. Va numesc "datorita urgentei"

Citeste si: Muhulet: BEC a creat "posibilitatea interpretabila" pentru crearea unor noi sectii de vot in diaspora UPDATE 14:10 Victor Ponta: "Alegerile organizate in 2 noiembrie - 160.000 de romani au votat in diaspora, faptul ca au existat sectii de vot in diaspora unde au fost cetateni care au vrut sa voteze si nu au putut au impus si impun asigurarea conditiilor pentru ca in turul al doilea, cetatenii romani sa poata vota. ----- Ministrul de externe, Titus Corlatean, este foarte probabil sa-si anunte demisia in cadrul eunei conferine de presa programata la ora 11.30, au declarat surse apropiate Ministerului de Externe, citate de Digi24.

acum 71 luni (11 Nov 2014)

UPDATE 17:32 Traian Basescu: "Inainte de a depune juramantul, vreau sa observ ca demisia domnului Corlatean a intervenit prea tarziu; Vreau sa stiti ca, domnule ministru, nici pe dumneavoastra nu v-as fi numit, avand in vedere intamplarile din ultimul an de mandat al dumneavoastra la SIE, dar o fac datorita urgentei si mai ales am ramas cu o declaratie a dumneavoastra in minte ca daca ati fi fost ministru de Externe nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din dispora.

UPDATE 16:13 Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, luni, ca nominalizarea lui Teodor Melescanu pentru postul de ministru de Externe este "o rasplata" pe care premierul Victor Ponta i-o acorda fostului sef al SIE pentru sprijinul obtinut de la acesta, conform Mediafax.

"Este o rasplata fata de sprijinul lui Melescanu fata de Ponta. Nominalizarea lui Melescanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe nu va rezolva nicio problema din ceea ce inseamna disfunctionalitatea la vot din 16 noiembrie, mii de romani nu vor putea vota", a precizat Cezar Preda.

UPDATE 16:00 Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dupa-amiaza, decretele privind incetarea mandatului lui Titus Corlatean la sefia MAE si numirea in functia de ministru de Externe a lui Teodor Melescanu.

UPDATE 14:25 Fostul sef SIE, Teodor Melescanu, a declarat, la Digi 24, ca principala sa menire ca ministru de Externe va fi "aceea de a asigura dreptul tuturor romanilor din diaspora de a vota".

Citeste si: Muhulet: BEC a creat "posibilitatea interpretabila" pentru crearea unor noi sectii de vot in diaspora

UPDATE 14:10 Victor Ponta: "Alegerile organizate in 2 noiembrie - 160.000 de romani au votat in diaspora, faptul ca au existat sectii de vot in diaspora unde au fost cetateni care au vrut sa voteze si nu au putut au impus si impun asigurarea conditiilor pentru ca in turul al doilea, cetatenii romani sa poata vota.

UPDATE 13:45 FADERE considera justificata demisia lui Corlat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro