VIDEO. Marturii socante ale victimelor atacului de la Nisa: Bucati de trupuri omenesti zburau peste tot

Martorii descriu scenele de teroare şi haos de la Nisa din momentul in care camionul a intrat direct peste familii intregi, ca şi cum ar fi fost o bilă de bowling pe aleea spre popice. Starea de alertă, prelungită cu incă trei luni "Nimeni nu inţelegea de ce", spune un alt martor filmat de un post local de televiziune.

acum 50 luni (15 Jul 2016)

Martorii descriu scenele de teroare şi haos de la Nisa din momentul in care camionul a intrat direct peste familii intregi, ca şi cum ar fi fost o bilă de bowling pe aleea spre popice.

Un camion alb "a intrat in viteză maximă persoanele care se pregăteau să părăseacă promenada la sfarşitul focului de artificii", povesteşte Robert Holloway, jurnalist la France Presse. "Bucăţi de braţe zburau peste tot şi a trebuit să-mi acopăr faţa", a continuat el. "Oamenii urlau, continuă el, demonstrand că au inţeles imediat "că un camion de această mprime cu o traiectorie dreaptă" nu poate fi decat "un act total deliberat". Starea de alertă, prelungită cu incă trei luni

"Nimeni nu inţelegea de ce", spune un alt martor filmat de un post local de televiziune.

O jurnalistă iraniană, Maryam Violet, aflată in vacanţă la Nisa, a declarat pentru The Guardian că a văzut camionul intrand peste oamenii care se aflau pe aleea pietonală imediat după focul de artificii. Tanăra mai povesteşte că a mers aproape un kilometru şi jumătate şi peste tot erau cadavre. "Cred că erau peste 30 de morţi pe jos şi o mulţime de oameni răniţi.

Citeşte şi FOTO: Oroare din nou - aşa descrie presa internaţională atacul de la Nisa

Jurnalista iraniană mai spune şi că erau foarte mulţi musulmani printre victime, pentru că a văzut eşarfe musulmane şi a auzit oameni vorbind in arabă, jelindu-şi rudele ucise. Proprietarul unui restaurant de pe plajă povesteşte cum a adăpostit o grămadă de oameni panicaţi care fugeau şi ţipau.

Melina Macri, de 40 de ani, era pe plajă şi s-a refugiat impreună cu o mulţime de oameni intr-un hangar. aşa că am inceput să fugim şi noi fără să ştim de ce. O mişcare de panică incredibilă... Am incercat să intrăm in hotelul Mercur, dar uşile erau inchise şi era plin de oameni refugiaţi in interior, ala că am continuat să fugim pană cand un bă... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro