VIDEO Marturia unei femei care l-a cunoscut pe Arsenie Boca: "Mi-a salvat viata"

VIDEO Marturia unei femei care l-a cunoscut pe Arsenie Boca:

Sambata dimineata, inca de la ora 5, oamenii au aglomerat curtea Manastirii Prislop, iar mai tarziu ea a devenit aproape neincapatoare pentru miile de pelerini care au vrut sa participe la slujba de comemorare a parintelui Arsenie Boca, de la moartea caruia s-au implinit 26 de ani. Inca de la primele ore ale diminetii de sambata, soferii nu s-au mai putut apropia cu masinile la mai putin de doi kilometri de manastire, nemaifiind locuri de parcare. Bisnitarii profita de pe urma fenomenului De pe urma pelerinajului de la Prislop au avut de castigat, nu doar biserica, dar si o multime de bisnitari.

acum 103 luni (29 Nov 2015)

Primii pelerini veniti la Manastirea Prislop la praznicul calugarului Arsenie Boca au ajuns inca din seara de vineri, 27 noiembrie. In noaptea de vineri spre sambata, cateva sute de oameni erau prezenti deja la manastire. Unii au ramas sa vegheze locul de veci al calugarului, indurand frigul si lapovita. Altii au asteptat sosirea diminetii dormind in masinile si autocarele care au ocupat parcarile de la intrarea in asezarea religioasa. "Oamenii au primit ceai pentru a se incalzi si sarmale de post si cozonaci. In total, in aceste zile de sarbatoare au fost circa 20.000 de pelerini", povesteste unul dintre agentii de paza ai manastirii.

Sambata dimineata, inca de la ora 5, oamenii au aglomerat curtea Manastirii Prislop, iar mai tarziu ea a devenit aproape neincapatoare pentru miile de pelerini care au vrut sa participe la slujba de comemorare a parintelui Arsenie Boca, de la moartea caruia s-au implinit 26 de ani.

200 de kilometri cu autostopul in pelerinaj

Printre cei care nu au ratat niciun praznic dedicat duhovnicului, in ultimii ani, s-a aflat si Elena Cojocaru (70 de ani).

"Imi spunea Elena, Elena, ai o boala si o cruce grea de dus, dar intotdeauna eu sunt langa tine", isi aminteste ea. Elena Cojocaru spune ca in urma cu aproape zece ani a fost diagnosticata cu cancer de col uterin, iar medicii nu i-au mai dat sanse de vindecare. Dupa mai multe peregrinari pe la manastirile din tara, Elena a ajuns, in 2007, si la mormantul lui Arsenie Boca de la Prislop. La scurt timp dupa ce m-am intors acasa de la manastirea Prislop, m-am internat in spitalul din Brasov, unde m-am operat si apoi m-am insanatosit. Eu cred ca el a fost cel care m-a vindecat, pentru ca ma rog deseori lui si pentru ca l-am cunoscut, si de aceea in fiecare an vin sa ii multumesc pentru viata pe care mi-a redat-o.

Elena Cojocaru a relatat ca, insotita de o prietena, a parcurs drum... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro