VIDEO Marturia terifianta a tanarului care a alergat in orasul distrus de cutremur sa-si salveze semenii: "Mirosul greu al mortii este pretutindeni"

VIDEO Marturia terifianta a tanarului care a alergat in orasul distrus de cutremur sa-si salveze semenii:

Sergiu Balaban Duck, jurnalist la Vocea Strazii, a trait pe propria piele seismul ce a afectat zona Amatrice si localitatile din jurul ei si a fost unul dintre cei care s-au mobilizat si au avut curajul sa paseasca printre ruine. Am trait pe pielea mea cutremurul de vineri dimineata, avand magnitudinea de 4,8, care a produs si mai multe pagube si a blocat si mai multe strazi, practic a blocat strazi ce joi erau libere", a povestit Sergiu Balaban Duck. Masini strivite, ambulante care incearca sa patrunda pe stradutele inguste si impracticabile, pompieri, batrani ai caror priviri iti perforeaza inima", a relatat Sergiu, intr-un articol publicat de voceastrazii.com Imaginile cutremurului din Italia, filmate de un roman Satele devastate ale Italiei La sosirea in Amatrice, a trait un alt soc.

acum 46 luni (27 Aug 2016)

Sergiu Balaban Duck, jurnalist la Vocea Strazii, a trait pe propria piele seismul ce a afectat zona Amatrice si localitatile din jurul ei si a fost unul dintre cei care s-au mobilizat si au avut curajul sa paseasca printre ruine. Sergiu a relatat pentru adevarul.ro si in articolele publicate pe voceastrazii.com, despre dezastrul cutremurului care a ucis aproape 300 de oameni, potrivit celui mai recent bilant.

"De vineri, am ajuns langa Amatrice, localitatea cea mai apropiata de epicentrul cutremurului. Am trait pe pielea mea cutremurul de vineri dimineata, avand magnitudinea de 4,8, care a produs si mai multe pagube si a blocat si mai multe strazi, practic a blocat strazi ce joi erau libere", a povestit Sergiu Balaban Duck.

Romani disperati, in cautarea rudelor

Sergiu a relatat ca a intalnit in oraselul Amatrice si in localitatile din zona afectata de cutremur o multime de romani.

"Am intrat in Amatrice si am reusit sa ajung in zona unde sunt identificate corpurile celor decedati si de unde pleaca si aterizeaza elicopterele. Sunt cozi intregi de masini mortuare, care preiau trupurile, de pe un fost teren de fotbal, transformat in baza operativa. Am vazut familii indurerate care isi plangeau apropiatii ucisi de cutremur, asezati in sicrie. Autoritatile intervin cu foarte multe utilaje, nici nu stiam ca exista atatea forte de interventie in caz de urgenta. Imagini dupa cutremurul din Italia, Amatrice

"Tremuram de frica"

Tanarul stabilit in Italia de sapte ani, a relatat despre cutremurele traite pe viu, in locurile tragediilor si dezastrele lasate in urma.

"Am deschis ochii si timp de multe secunde n-am stiut cum sa reactionez. Diana era si ea langa mine, amandoi tremuram de frica dar n-am scos un cuvant. Peste 20 de secunde a durat zgaltaiala, suficient ca sa ti se imprime si mai adanc in memorie. Imi imaginam deja... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro