VIDEO Marturia sfasietoare prin care Maria Lataretu si-a anuntat apropiatii ca va muri. "Eu fara Tica nu pot sa traiesc!"

VIDEO Marturia sfasietoare prin care Maria Lataretu si-a anuntat apropiatii ca va muri.

Ioana Lataretu, nora marii artiste, a povestit, la Targu Jiu, la lansarea albumului "Sus, in deal, pe poienita" al Mariei Lataretu, ce le-a spus "Privighetoarea Gorjului" celor din familie despre sfarsitul ei: "Intr-o buna zi ne-a chemat pe mine si pe sotul meu si ne-a spus: . Aceasta varianta este sustinuta si de Maria Ciornea, secretara Primariei Romanesti, relata in cartea "Maria Lataretu, Privighetoarea nepereche": "Stiu ca eram in randurile din fata, iar cei peste 200 de oameni o aplaudau frenetic pe doamna Lataretu, care incheia spectacolul cu ultima dumisale creatie .

acum 53 luni (28 Feb 2018)

Ioana Lataretu, nora marii artiste, a povestit, la Targu Jiu, la lansarea albumului "Sus, in deal, pe poienita" al Mariei Lataretu, ce le-a spus "Privighetoarea Gorjului" celor din familie despre sfarsitul ei: "Intr-o buna zi ne-a chemat pe mine si pe sotul meu si ne-a spus: . A murit in timpul unui spectacol pe scena Caminului Cultural din comuna Romanesti Maria Lataretu a murit pe data de 27 septembrie 1972, imediat dupa ce a sustinut un recital pe scena Caminului Cultural din comuna Romanesti, judetul Botosani. Aceasta plecase intr-un turneu in Moldova, alaturi de solistii Ionel Schipoanca, Laura Lavrica si Ion Luican. Ioana Lataretu spune ca marea artista s-a prabusit chiar pe scena caminului cultural din Romanesti si a murit chiar acolo. Aceasta varianta este sustinuta si de Maria Ciornea, secretara Primariei Romanesti, relata in cartea "Maria Lataretu, Privighetoarea nepereche": "Stiu ca eram in randurile din fata, iar cei peste 200 de oameni o aplaudau frenetic pe doamna Lataretu, care incheia spectacolul cu ultima dumisale creatie . Cand totul parea ca decurge normal, dintr-o data, dansa a avut un usor tremurat, dupa care s-a prabusit instaneu pe scena.

A cantat inainte de a muri "Va las cantecele mele" Artistii care se aflau in turneu au povestit cum s-a intamplat. I-a cerut orchestrei sa cante cu un ton mai jos, iar, in final, ca o premonitie, a interpretat "Va las cantecele mele", ultima ei creatie. Tipatul l-a scos in camera", a spus Dumitru Amarghioalei, membru al orchestrei, care era atunci si sotul Laura Lavric. Interpeta a povestit in documentarul realizat de Viorel Ilisoi cu privitre la moartea "Privighetorii Gorjului" cum s-a intamplat: "A venit doamna Maria cu o pastiluta in mana, iar in camera era o oglinda pe perete si o galeata cu apa. S-a aplecat sa ia o cana cu apa din galeata, tot plangand, iar eu m-am ridicat sa iau cana. Nu a spus nimic si, plangand, se duce dincolo imbracata in costum national si cu haina mai graosa pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro