VIDEO Martin Schulz o ataca pe Angela Merkel: Eu nu voi ingenunchea in niciun caz in fata lui Erdogan. Nu avem voie sa ne lasam santajati | INTERVIU DW

Cu toate acestea, el nu vrea sa se dea batut si o ataca pe sefa guvernului: "Angela Merkel gestioneaza starea de fapt, dupa deviza 'o tara in care sa traim bine si cu drag'.

acum 40 luni (17 Sep 2017)

Candidatul SPD, Martin Schulz, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Deutsche Welle, ca daca va ajunge cancelar, ar putea renunta la Acordul cu Turcia privind refugiatii.

"Cu opt zile inaintea alegerilor federale, seful SPD si candidatul la functia de cancelar Martin Schulz l-a criticat din nou vehement pe presedintele turc Erdogan. In plina campanie electorala, Schulz a acordat, la Freiburg, un interviu pentru DW, intrebarile fiind lansate de redactorul-sef Ines Pohl si de moderatorul Jaafar Abdul Karim. Situatia drepturilor omului in Turcia este grava: "Daca maine va deplasati in Turcia si faceti un reportaj acolo, nu va pot garanta ca nu ajungeti dupa gratii", a spus seful SPD referindu-se la jurnalisti. Schulz a anuntat deja de mai multe ori ca sustine incetarea negocierilor de aderare cu guvernul de la Ankara. Si, in caz de nevoie, el ar renunta si la colaborarea cu Turcia in politica privind refugiatii: "Eu nu voi ingenunchea in niciun caz in fata lui Erdogan.

Cu doar cateva zile inaintea alegerilor, in sondaje, Schulz se afla la distanta apreciabila fata de cancelara Angela Merkel si Uniunea Crestin-Democrata. Cu toate acestea, el nu vrea sa se dea batut si o ataca pe sefa guvernului: "Angela Merkel gestioneaza starea de fapt, dupa deviza 'o tara in care sa traim bine si cu drag'. Dar bine si cu drag vrem sa traim si maine. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro