VIDEO Managerul Spitalului Malaxa, demis de Primaria Capitalei. Procurorii DNA au descins in unitatea sanitara

Asta dupa ce presa a publicat o serie de inregistrari audio si documente in care seful spitalului Malaxa isi umileste angajatii, injurandu-i si tratandu-i cu dispret, pentru ca acestia nu ar mai fi acceptat sa mai acopere ilegalitatile facute de manager. "Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si ai serviciilor medicale din Capitala", a afirmat primarul general.

acum 74 luni (29 Nov 2016)

Asta dupa ce presa a publicat o serie de inregistrari audio si documente in care seful spitalului Malaxa isi umileste angajatii, injurandu-i si tratandu-i cu dispret, pentru ca acestia nu ar mai fi acceptat sa mai acopere ilegalitatile facute de manager. Mai exact, acestia ar fi aflat ca Secureanu ar fi scos bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie.

"Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si ai serviciilor medicale din Capitala", a afirmat primarul general.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a aratat ca in spitalele de stat trebuie sa existe un alt tip de manageri, situatia de la Spitalul Malaxa fiind emblematica in acest sens. Problemele pe care le intampinam noi si care sunt publice se refera mai ales la spitalele de stat, iar exemplul de la Malaxa este emblematic. Managerii de spitale, ca pe propria lor mosie

Presedintele Aliantei Medicilor, doctorul Bogdan Tanase, sustine ca situatia de la Spitalul Malaxa, in care medicii sunt umiliti de manager, nu este singulara. Peste tot sunt oameni hartuiti de acesti oameni care considera ca se afla pe propria lor mosie si care nu tin cont ca subalternii lor au terminat o facultate", a explicat chirurgul pentru "Adevarul", aratand ca inclusiv studentii sunt jigniti de conferentiari si profesori universitari. "Nu avem niciun organism care sa ii controleze si care sa ii opreasca de la aceste abuzuri. Colegiul Medicilor din Romania nu va spune niciodata nimic, e un organism pur decorativ in astfel de situatii", a completat Bogdan Tanase. Colegiul Medicilor din Romania se va autosesiza

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro