VIDEO MAE ii avertizeaza pe cei 35.000 de romani din Florida asupra impactului uraganului Irma. Numerele de telefon puse la dispozitie

"Solicitarile de asistenta consulara se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in SUA, sectia consulara: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum si la telefonul de urgenta al Sectiei Consulare: +12024208350 (...) Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare «Un SMS iti poate salva viata!»", informeaza MAE.

acum 73 luni (10 Sep 2017)

MAE precizeaza ca numarul cetatenilor romani sau de origine romana din statul american se ridica la 35.000, potrivit unui comunicat de presa.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in SUA - zona statului Florida ca se constata o scadere a fortei vanturilor dezvoltate de uraganul Irma, aflat in prezent intre Bahamas si Cuba, fiind incadrat in categoria uraganelor de gradul 4, pe o scara de la 1 la 5, fiind considerat a avea efecte devastatoare.

Autoritatile locale americane au decretat evacuarea obligatorie a populatiei din regiunile Monroe, Miami Dade, Broward, Palm Beach, Pinellas si Florida Keys si voluntara in o serie de alte regiuni din sudul Floridei.

"Aeroporturile din zona, respectiv Miami, Fort Lauderdale si Orlando, vor fi inchise incepand de sambata, 9 septembrie 2017, cand efectele uraganului vor incepe sa fie simtite in zona. 6,3 milioane de americani au primit ordin de evacuare

"Cetatenii romani care se afla sau intentioneaza sa calatoreasca in aceste zone sunt sfatuiti sa acorde maxima atentie anunturilor autoritatilor locale si sa evacueze imediat zonele periculoase. De asemenea, persoanele care au cunostinta despre cetateni romani aflati in stare de dificultate ca urmare a acestor conditii speciale sunt rugate sa contacteze Ambasada Romaniei la Washington pentru acordarea asistentei necesare, in coordonare cu autoritatile americane locale", avertizeaza Ministerul de externe.

Potrivit statisticilor autoritatilor americane, un numar de circa 35.000 de cetateni romani sau de origine romana, fiind statul cu cea mai numeroasa comunitate romana din jurisdictia ambasadei Romaniei si a treia ca marime din SUA.

"Solicitarile de asistenta consulara se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in SUA, sectia consulara: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum si la telefonul de urgenta al Sectiei Consulare: ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro