VIDEO Macovei: Incredibil! Ghita si Vanghelie vorbesc de anticoruptie?! PSD nu poate fi asanat

VIDEO Macovei: Incredibil! Ghita si Vanghelie vorbesc de anticoruptie?! PSD nu poate fi asanat

Principalele declaratii: Despre partidul anuntat de Sebastian Ghita A vazut ca a prins asta cu tinerii si cu Facebook. Despre invatamintele votului din 16 noiembrie Nu cred ca vreun partid vrea sa schimbe ceva in sistemul de vot. S-au trimis 600.000 de buletine de vot in conditiile in acre multi ambasadori au spus ca au semnale ca vor veni mai multi la vot. Despre noul proiect politic Am cerut ca pana la sfarsitul acestui an ca presedintele Iohannis sa faca asta (posibilitatea sa infiintezi un partid cu trei membri). Este de dorit ca intr-o democratie sa fie doua partide mari, dar trebuie sa lasi si alte partide. Poate ca o sa fac si eu asta daca nu se modifica legea, dar, in loc sa-mi ia un an, poate sa imi ia trei zile.

acum 91 luni (8 Dec 2014)

Principalele declaratii:

Despre partidul anuntat de Sebastian Ghita

A vazut ca a prins asta cu tinerii si cu Facebook. Domnul Ghita ar trebui sa restituie foarte multi bani la stat. Va fi un partid ca el si el nu este un om integru. Fiind deputat, avand atatea contracte cu statul, arata lipsa de integritate. Ghita vorbeste de anticoruptie, Vanghelie vorbeste de anticourptie. Nu e nimeni de stanga in partidul acela. A luat puterea atunci, a tinut privatizarile, tranzitia spre economia de piata.

Despre dosarele Revolutiei si a mineriadelor

Aceste dosare au fost la procurorii militari, apoi au trecut la cei civili. Se mentioneaza clar perioadele in care s-au lucrat si perioadele in care nu s-au lucrat. Domnul Nita a raspuns de sectia Parchetelor generale si nu a facut nimic.

Despre trecerea dosarului diaspora la DNA

Exsita o prevedere in lege care spune ca atunci cand iti folosesti influenta politica pentru a obtine un folos pentru tine este infractiune. Cei care au putere politica si au influentat - Ponta, Dragnea, sa vedem Corlatean -. Impiedicarea dreptului de a alege a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la sase ani. Abuzul in serviciu, aici intra toti de la Externe. Oamenii au facut liste de semnaturi. Am stat opt ore si jumatate la Londra si nu am putut vota. Am intrat in sectia de vot. Toti care au venit dupa zece nu au putut vota. I-am spus presedintei sectiei ca legea prevede ca lumea care astepta la coada are dreptul sa voteze. Mi-a zis ca nu mai suporta. I-am spus ca daca nu suporta, trebuie sa-si gaseasca alt job. Nu a vrut sa faca asta.

Despre invatamintele votului din 16 noiembrie

Nu cred ca vreun partid vrea sa schimbe ceva in sistemul de vot. I-am trimis o scrisoare presedintelui ales Klaus Iohannis: cum se infiinteaza un partid si sa roage Parlamentu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro