VIDEO Luare de ostatici intr-o biserica din nordul Frantei: trei morti si un grav ranit. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic

VIDEO Luare de ostatici intr-o biserica din nordul Frantei: trei morti si un grav ranit. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic

"La un moment dat cei doi atacatori au iesit din biserica si atunci au fost ucisi de forta de elita BRI", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, pentru postul de radio France Info. Francois Hollande denunta un "atentat abject" "Abjectul atentat" de la Saint-Etienne-du-Rouvray a fost comis de "doi teroristi care se revendica" a face parte din Statul Islamic , a declarat marti presedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat in localitatea unde s-a produs incidentul, potrivit "Le Figaro" "Trebuie sa continuam razboiul impotriva Statului Islamic prin toate mijloacele", a adaugat Fransois Hollande, insotit la Saint-Etienne-du-Rouvray de ministrul de Interne Bernard Cazeneuve si presedintele Consiliului regional al Normandiei, Herve Morin.

acum 94 luni (26 Jul 2016)

Potrivit primelor informatii, doua persoane au luat ostatici, la ora locala 09.45 (10.45 ora Romaniei), un preot, doua calugarite si doi credinciosi.

Potrivit publicatiei "Derniere Nouvelle D'Alsace", Brigada Rapida de Interventie (BRI) din Rouen, de unde este originar presedintele francez Francois Hollande, a fost trimisa imediat la biserica, iar cartierul in care este situat lacasul de cult a fost inchis.

Aproximativ zece focuri de arma au fost auzite la biserica din nordul Frantei, potrivit France 3.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Interne, citat de "Le Figaro", a anuntat ca cei doi atacatori au fost "neutralizati", iar preotul bisericii a fost ucis cu o arma alba.

Potrivit "Le Parisien", atacatorii l-au injunghiat in gat cu un cutit pe preot, care a murit, inainte de a fi la randul lor ucisi de fortele de ordine.

"La un moment dat cei doi atacatori au iesit din biserica si atunci au fost ucisi de forta de elita BRI", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, pentru postul de radio France Info. El era preot in aceasta parohie de 20 de ani si asigura permanenta in luna iulie.

Potrivit unei surse politienesti, o persoana a fost supusa la randul ei unei tentative de a i se taia gatul, iar in prezent se zbate intre viata si moarte.

Autorii luarii de ostatici ar fi strigat "Allahu Akbar" si "Daesh", acronimul in limba franceza al organizatiei teroriste Statul Islamic, la intrarea in lacasul de cult, mai transmite "Le Parisien". Francois Hollande denunta un "atentat abject"

"Abjectul atentat" de la Saint-Etienne-du-Rouvray a fost comis de "doi teroristi care se revendica" a face parte din Statul Islamic , a declarat marti presedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat in localitatea unde s-a produs incidentul, po... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro