VIDEO LIVE. Peste 1.000 de politistii protesteaza in fata sediului MAI. Printre revendicarile lor se numara majorarea salarilor si eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri

Revendicarile lor presupun majorarea salarilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel de din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor. Potrivit liderului de sindicat Constantin Mandache, de la intrarea in vigoare a legii, agentii mai tineri au primit salariul corespunzator, insa cei mai in varsta, cu 10-20 de ani vechime, nu au primit nicio marire de salariu.

acum 72 luni (16 Mar 2017)

Revendicarile lor presupun majorarea salarilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel de din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor.

Potrivit liderului de sindicat Constantin Mandache, de la intrarea in vigoare a legii, agentii mai tineri au primit salariul corespunzator, insa cei mai in varsta, cu 10-20 de ani vechime, nu au primit nicio marire de salariu. Liderul de sindicat a explicat ca in alte institutii bugetare au existat asemenea cresteri, la tot personalul, astfel ca se doreste ca si politistii sa primeasca maririle salariale considerate oportune. In loc de 600 de lei salariul de referinta ramas la nivelul anului 2009, se va schimba si va fi 1.450. La unii dintre colegi, cei tineri, s-a aplicat aceasta metoda, la cei mai in varsta, cu 20 de ani vechime, nu s-a cunoscut nimic la salariu.

UPDATE 09.00: Peste 1.000 de politisti au ajuns in fata sediului MAI, unde protesteaza fata de salariile mici. isi propune, prin protestul din 16.03.2017, sa atraga atentia, atat angajatorului - MAI, cat si Ministerului Finantelor Publice, sperand ca acestia sa inteleaga faptul ca politistii nu sunt platiti corespunzator si ca o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt incalcate.

In final, dorim sa ne facem intelesi, orice politist este bine-venit alaturi de noi, indiferent de apartenenta sindicala sau functia profesionala, protestul fiind organizat pentru drepturile tuturor; aviz acelor sefi care fac eforturi pentru a planifica cat mai multi politisti in serviciu sau la diverse activitati pe data de 16 martie, astfel incat sa nu poata participa la miting !!! Presedintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat, pentru News.ro, ca la protestul de la sediul Ministerului Afacerilor Interne sunt asteptati sa participe aproximativ 2.000 de politisti, din Bucures... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro