VIDEO Litoralul romanesc in anii de glorie ai comunismului. Cum se distrau parintii nostri la Hanul Piratilor, localul legendar din Mamaia Sat

VIDEO Litoralul romanesc in anii de glorie ai comunismului. Cum se distrau parintii nostri la Hanul Piratilor, localul legendar din Mamaia Sat

Decenii la rand, Hanul Piratilor a fost scena unei pleiade de actori, cantareti si dansatori din Romania, care erau starurile programului de divertisment estival. Nostalgicii acelor ani, dar si cei curiosi de cum arata candva localul unde turisti si localnici ravneau sa isi petreaca o seara, pot vedea in filmarea alb-negru de mai jos cum se distrau parintii si bunicii nostri la celebrul Han al Piratilor de la Navodari.

acum 61 luni (13 Sep 2015)

Decenii la rand, Hanul Piratilor a fost scena unei pleiade de actori, cantareti si dansatori din Romania, care erau starurile programului de divertisment estival. Dan Spataru sau Jean Constantin, ca sa amintim doar doi constanteni dintre cei mai iubiti artisti ai romanilor, puteau fi vazuti seara de seara la Hanul Piratilor, unde incantau publicul venit din toata tara.

Pentru cei care veneau la mare, asa cum este obligatorie mersul la o taverna traditionala cu bouzuki si sirtaki pe litoralul grecesc, o seara la Hanul Piratilor era unul dintre obiectivele de pe lista de distractie.

Afisul spectacolului s-a rarit insa cu timpul, dupa Revolutie, astfel ca localul a ajuns in cele din urma in paragina, fiind inchis si cumparat in cele din urma de patronii de peste drum, de la Arena Marina Regia, pentru extinderea afacerii de 5 stele. Actualmente, zona este foarte valoroasa din punct de vedere imobiliar, aici dezvoltandu-se intr-un ritm vertiginos Mamaia Sat, satucul de pescari care a devenit cartierul rezidential de lux al orasului Navodari.

Nostalgicii acelor ani, dar si cei curiosi de cum arata candva localul unde turisti si localnici ravneau sa isi petreaca o seara, pot vedea in filmarea alb-negru de mai jos cum se distrau parintii si bunicii nostri la celebrul Han al Piratilor de la Navodari. Inregistrarea video este realizata la data de 18 august 1969 si face parte din arhiva British Pathe.

Va mai recomandam

VIDEO Imagini de arhiva cu litoralul romanesc in 1966. Locuri superbe si edificii unice in Romania, pe care trebuie sa le vezi

Mangalia de altadata, in imagini rare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro