VIDEO Les Films de Cannes revin la Bucuresti intre 14 si 23 octombrie

VIDEO Les Films de Cannes revin la Bucuresti intre 14 si 23 octombrie

Extrem de activ la cei 80 de ani ai sai, Ken Loach este unul dintre cei noua regizori care au castigat marele trofeu al Festivalului de la Cannes de doua ori - prima data in 2006, cu The Wind that Shakes the Barley. Initiat in 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, Les Films de Cannes a Bucarest a generat un trend, in 2014 lansandu-se la Buenos Aires un eveniment similar, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes.

acum 81 luni (30 Aug 2016)

Pentru prima data, festivalul se va intinde pe durata a 10 zile, iar la Cluj-Napoca si Timisoara vor fi proiectate filme de la Cannes in avanpremiera, in prezenta unor invitati speciali. Workshop-uri, masterclass-uri si proiectii speciale vor transforma din nou Les Films de Cannes a Bucarest intr-unul dintre cele mai proeminente evenimente culturale ale toamnei. Anul trecut, festivalul a avut peste 15.000 de spectatori si numeroase proiectii sold out, jumatate din numarul total de bilete fiind achizitionate inainte de inceperea evenimentului.

Extrem de activ la cei 80 de ani ai sai, Ken Loach este unul dintre cei noua regizori care au castigat marele trofeu al Festivalului de la Cannes de doua ori - prima data in 2006, cu The Wind that Shakes the Barley. Asa a aparut Daniel Blake, excelent interpretat de actorul Dave Johns, un tamplar de 59 de ani din Newcastle silit sa se retraga dupa o criza cardiaca si sa ceara, pentru prima data, ajutorul statului. Urmeaza un traseu kafkian, cu drumuri la agentia pentru locuri de munca, chestionari nesfarsite despre starea de sanatate si stagii de calificare.

"Cred ca ciocnirea cu o birocratie nemiloasa e un subiect care trece dincolo de granite, oricine intelege frustrarea de a fi prins constant intre call center-uri, de vorba cu oameni care nu-ti dau ajutorul de care ai nevoie", declara Ken Loach.

Initiat in 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, Les Films de Cannes a Bucarest a generat un trend, in 2014 lansandu-se la Buenos Aires un eveniment similar, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes.

Editia a saptea a Les Films de Cannes a Bucarest este organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films si realizata in parteneriat cu Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti. Este un proiect cultural finantat de Centrul National al Cinematografiei, SAC... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro