VIDEO. Legea salarizarii unitare, in sedinta de Guvern. Grindeanu: Avem un punct de vedere pozitiv

"Un punct important pe ordinea de zi, astazi, este cel legat de memorandumul cu privire la Legea salarizarii unitare, si anume punctul de vedere al Guvernului. Este extrem de important pentru noi (...) sa dam astazi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel incat sa intram in calendarul normal de aprobare, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, a acestei legi.

acum 42 luni (5 May 2017)

Primul este cel in legatura cu tarifele pentru roaming in telefonia mobila, iar cel de-al doilea este legat de legea salarizarii unitare, despre care premierul Sorin Grindeanu a spus ca exista un punct de vedere pozitiv.

Ministerele Justitiei, de Finante, al Dezvoltarii si Muncii au depus mai multe observatii la Legea salarizarii, proiect aflat in dezbatere parlamentara la Senat, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

"Un punct important pe ordinea de zi, astazi, este cel legat de memorandumul cu privire la Legea salarizarii unitare, si anume punctul de vedere al Guvernului. Este extrem de important pentru noi (...) sa dam astazi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel incat sa intram in calendarul normal de aprobare, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, a acestei legi. Punctul de vedere al nostru (...) este un punct de vedere pozitiv, cu observatii", a declarat Sorin Grindeanu.

La solicitarea premierului, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a mentionat ca Guvernul urmeaza sa voteze avizul favorabil pentru ca proiectul de lege privind salarizarea unitara sa poata intra in procedurile parlamentare, respectiv in dezbaterea primei Camere sesizate, Senatul.

"S-au depus observatii pe lege de catre ministerul Justitiei, ministerul de Finante, ministerul Dezvoltarii si ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Desigur ca ea poate suferi modificari la Parlament, dar nu cred ca vor fi de natura sa modifice si principiile din aceasta lege. Initiatorii au fost in permanent contact cu ministerele de resort si s-a colaborat foarte bine si pe aceasta cale as vrea sa le multumesc si colegilor mei care au raspuns la toate solicitarile initiatorilor. Noi speram sa fie adoptata pana la data de 1 iulie, asa cum este prevazut si in programul nostru de guvernare", a afirmat ministrul Muncii.

Vasilescu a subliniat ca acest lucru este posibil, avand in vedere ca proiectul a fost depus direct la Parlament, si nu asumat de Gu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro